Čtvrtek, 28. března 2024

ZŠ Bystřice nad Pernštejnem se zapojila do školního recyklačního programu

ZŠ Bystřice nad Pernštejnem se zapojila do školního recyklačního programu

ZŠ Bystřice nad Pernštejnem, Nádražní 615 se zapojila do školního recyklačního programu Recyklohraní. Program pořádají neziskové společnosti ASEKOL, ECOBAT a EKO-KOM. Cílem projektu je zvýšit povědomí o třídění odpadů u mladé generace a také zajistit recyklaci drobných vysloužilých elektrozařízení a baterií v co nejvyšší míře. Škola je vybavena sběrnými nádobami na použité baterie a drobné elektrozařízení, které jsou umístěny ve vchodu hlavní budovy. Zde je také umístěna informační nástěnka s pravidly soutěže. Každý žák bude moci do školy nosit nepotřebné drobné elektrospotřebiče (například starý mobil, kalkulačku, telefon, elektrohračku, drobné počítačové vybavení, discman nebo MP3 přehrávač) a baterie.

Žáci ZŠ se mohou zapojit také do zábavných her a soutěží, výtvarných či fotografických úkolů a kvízů z oblasti třídění a recyklace odpadů, které budou organizátoři projektu zadávat a za které můžou získat body.

První úkol, který bude zpracováván je vytvoření jednoduché orientační mapky našeho města se zakreslenými místy na tříděný odpad, která by sloužila například pro nově přistěhovaného občana.

Za nasbírané vysloužilé baterie a drobná elektrozařízení získá škola body, za něž žákům bude moci pořídit různé učební pomůcky, hry i vybavení pro volný čas.

Sledujte další zajímavé informace a zpravodajství z kraje Vysočina

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů