Čtvrtek, 28. března 2024

Nadace podpoří ekologickou výchovu dětí

Nadace podpoří ekologickou výchovu dětí

Liberec - V rámci právě vyhlašovaného grantového programu podpoří Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor již po osmé děti a jejich pedagogy z mateřských, základních i středních škol v Libereckém kraji. Smyslem tohoto projektu je povzbudit učitele k větší aktivitě v ekologicko - výchovném vzdělávání mládeže.

"Rádi bychom pomohli těm školám, které by rády ekologickou výchovu se svými žáky provozovaly, ale chybějí jim na to finanční prostředky. Nechceme, aby se žáci například nemohli zúčastnit výukového pobytu pouze proto, že by to pro ně bylo finančně nedostupné."

Prostředky na tento program získává nadace od firemních dárců, jako například Lesy ČR, s.p., ale i od krajského úřadu Libereckého kraje, či nadace Preciosa. Tento grantový program vyhlašuje nadace již po osmé a za tu dobu jsme již dokázali vyjít školám více vstříc a i školy samotné se do projektu zapojují čím dál tím větší měrou. Příkladem může být minulý ročník, kdy jsme již podpořili čtrnáct projektů celkovou částkou 217.000,- Kč, oproti prvnímu roku, kdy jsme podpořili pouze dva projekty částkou 6.500,- Kč. Za celou historii tohoto grantového programu bylo podpořeno již 62 žádostí celkovou částkou přesahující 860.000,- Kč.

Školy mohou podávat žádosti až do konce ledna příštího roku na formuláři, který je možné stáhnout na stránkách nadace (http://jizerky.ecn.cz). Přednost budou mít ty projekty, které budou mít přímou vazbu na Jizerské hory a u kterých bude kladen důraz na práci v terénu. Chceme, aby se děti učili ekologii prakticky v přírodě a ne pouze ve školních lavicích. I tento rok však záleží na ochotě místních firem celý projekt finančně podpořit, abychom měli pro školy co nejvíce prostředků.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů