Čtvrtek, 28. března 2024

Pozvánka na seminář První kroky k lesní mateřské školce

Pozvánka na seminář První kroky k lesní mateřské školce

Další z řady jedinečných seminářů zaměřených na lesní mateřské školky se uskuteční 16. června 2010 v ekocentru Šárynka. Seminář je určený všem, kteří se zajímají o méně tradiční způsoby předškolní výchovy. Na základě zkušeností z již téměř rok fungujícího lesního dětského klubu Šárynka a zkušeností z Německa, kde jsou lesní školky rodiči využívány již mnoho let, budou představeny základní principy lesních mateřských škol, související legislativa a změny, které v ní lze i díky iniciativě Ekodomova očekávat.
Nedílnou součástí semináře bude představení různých organizačních forem lesních mateřských škol včetně příkladů z praxe a vysvětlení důležitosti spolupráce s rodiči. V programu je vyhrazen i prostor pro dotazy účastníků semináře a diskuzi.
Seminář vede PhDr. Tereza Vošahlíková, odborná garantka Dětského klubu Šárynka, absolvující od května 2009 dlouhodobou stáž v německých lesních MŠ a Sandra Cabajová, asistentka pedagoga Dětského klubu Šárynka.

KDY? 16. června 2010, 16:30 - 20:30
KDE? Ekocentrum Šárynka (jurta), V Podbabě 29b, Praha 6 - Podbaba
JAK? Přihlásit se na seminář je možné pouze vyplněním formuláře na webových stránkách Ekodomova, v sekci Ekocentrum Šárynka - akce.
Cena semináře: 700,- Kč
Přihláška na seminář je platná od okamžiku připsání účastnického poplatku na účet Ekodomova. Číslo účtu pro zasílání poplatku 1746131036/ 5500, majitel účtu EKODOMOV, variabilní symbol: datum narození.
Přihlášky s platbou zasílejte nejpozději do 10. 6. 2010.

Přihláška na seminář je platná v momentě připsání účastnického poplatku na účet Ekodomova. Poplatek je vratný v případě omluvy nejpozději dva dny předem. Seminář se bude konat pouze v případě naplnění minimální kapacity 5 účastníků.

Ekocentrum ŠÁRYNKA

Od září 2009 provozuje občanské sdružení Ekodomov dětský dopolední klub inspirovaný myšlenkou lesní mateřské školy, známé v řadě evropských zemích. Jedná se o pilotní projekt v Praze navazující na zkušenosti hlavní pedagožky Lindy Kubale, která před nástupem do Šárynky provozovala soukromou lesní mateřskou školku na Liberecku.
V Šárynce jsou děti po vzoru lesních mateřských škol venku za každého počasí. S tím souvisí dobrá komunikace s rodiči, vybavení dětí a v neposlední řadě i legislativa. Lesní mateřská škola může být inspirací i pro stávající klasické MŠ, které mají zájem zařadit do svého plánu častější pobyt v přírodě.
Více o Ekocentru a Dětském klubu Šárynka na www.sarynka.cz

Kontakt:

Pavla Kantnerová, +420 777 149 313, pavla.kantnerova@ekodomov.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů