Čtvrtek, 18. dubna 2024

V Šárynce je k vidění další unikát

V Šárynce je k vidění další unikát

O ekocentru Šárynka už se ví, že se nebojí nových nápadů. Veřejnost překvapilo netradičním prostředím přírodní zahrady i dětským klubem inspirovaným lesními mateřskými školami. Nyní je v něm k vidění další unikát - originální plot ze starých lyží. Ekocentrum se tím snaží upozornit na ojedinělé možnosti využití starých věcí, které často považujeme jen za nepotřebné odpadky.

Ve čtvrtek 17.června se v Šárynce, ekocentru občanského sdružení Ekodomov, sešlo třináct pracovníků společnosti T-mobile, aby v rámci Dne pro dobrý skutek pomohli s budováním plotu. Tým stál před nelehkým úkolem, šlo totiž o zcela originální konstrukci, jejíž základ tvoří staré lyže, které by jinak skončily na skládce. Pracovníci hlasových zpráv společnosti T-mobile předvedli brilantní týmovou práci. Zatímco jedna část čistila prostor pro stavbu plotu, další si rozdělili úkoly při jeho vlastní výrobě. Při řezání, vrtání, nýtování a šroubování brzy vypracovali vlastní technologický postup, s jehož pomocí vyrobili pěknou řádku plotových polí. Pak mohli začít se samotnou stavbou plotu.
Výsledek předčil očekávání. "Nebyl jsem si jist, zda bude záměr realizovatelný, ale tým T-mobilu si s ním poradil na výbornou a přispěl tak k tvorbě zázemí pro realizaci vzdělávacích a výchovných aktivit, které Ekodomov v ekocentru připravuje," řekl ke spolupráci s T-mobile za sdružení Ekodomov Tomáš Hodek, který je autorem nápadu zpracovat staré lyže na plot.
Po práci zbyl čas i na opékání vuřtů a posezení u ohně. "Děkujeme za pěkný den v pěkném prostředí," loučil se Miroslav Prerad, který akci ze strany T-mobile zajišťoval. Poděkoval i Ekodomov, neboť dobré příklady společenské odpovědnosti firem jsou základem pro zvyšování kvality života celé společnosti.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů