Čtvrtek, 28. března 2024

Co je to program Ekoškola? Odpoví vám úvodní seminář tohoto programu

Co je to program Ekoškola? Odpoví vám úvodní seminář tohoto programu

Občanské sdružení Ametyst pořádá ve středu 23. února 2011 v zasedací místnosti CpKP západní Čechy (Americká 29, Plzeň) úvodní seminář k programu Ekoškola. Zástupci škol, kteří by měli zájem se tohoto semináře zúčastnit, najdou pozvánku i přihlášku na www.ametyst21.cz. Akce je pro účastníky zdarma. Cílem tohoto semináře je zástupce škol seznámit s programem Ekoškola, vysvětlit základní rozdíl mezi Ekoškolou jako dlouhodobým programem a krátkodobým projektem a nastínit sedm kroků Ekoškoly, které vedou k udělení mezinárodního titulu.

Ekoškola (Eco-Schools) je mezinárodní program, v rámci kterého žáci zakládají celoškolní pracovní tým. Analyzují současnou situaci ve škole v oblastech minimalizace a třídění odpadů, úspory energie a vody, životního prostředí školy a jejího okolí. Navrhují zlepšení, která se snaží naplnit a vytvářejí vlastní Ekokodex. Poznávají své životní prostředí a učí se o environmentálních tématech. Program Ekoškola může naplňovat celý školní program EVVO.

Program je určen pro celou školu, vede ke spolupráci žáků, učitelů, vedení školy i místní komunity. Zapojit se můžou žáci 1. a 2. stupně základních škol, ale i žáci škol středních. Úspěšné školy získávají mezinárodní titul, vlajku a logo Ekoškola. Do programu je zapojeno 32156 škol po celém světě, z toho 232 v České republice. V Plzeňském kraji je zapojeno zatím 8 škol. Chcete se také přidat? Veškeré informace vám poskytneme na úvodním semináři k programu Ekoškola nebo je naleznete www.ekoskola.cz.

Program Ekoškola v České republice koordinuje Sdružení TEREZA (www.terezanet.cz), v Plzeňském a Karlovarském kraji má realizaci programu na starosti Občanské sdružení Ametyst (www.ametyst21.cz). Akce se koná v rámci projektu Síť Ekoškol v ČR CZ.1.07/1.1.00/08.0095. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České Republiky.


Mgr. Klára Tydlitátová
Občanské sdružení Ametyst
Koterovská 84, 326 00 Plzeň
www.ametyst21.cz
T: 377 444 084
E: tydlitatova@ametyst21.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů