Pátek, 19. dubna 2024

CHALOUPKY ZAHÁJILY OSLAVY VÝROČÍ

CHALOUPKY ZAHÁJILY OSLAVY VÝROČÍ

Brtnice - Obecně prospěšná společnost Chaloupky letos slaví 20 let své existence. A oslava to není žádná soukromá. Naopak, může se jí zúčastnit kdokoliv. V rámci tohoto výročí se totiž uskuteční 20 akcí pro veřejnost. Za účast na alespoň pěti takových akcích postupují účastníci do slosování o 20 hodnotných cen.

Oslavy započaly v pátek 11. 3., kdy se ve Velkém Meziříčí konala první z 20 výročních akcí - Za sovím houkáním. Oficiálně však odstartovaly o den později, v Brtnici na plese Chaloupek. Za tyto dva dny bylo rozdáno téměř 100 soutěžních karet, na které se sbírají razítka potvrzující účast na výroční akci. "Karty mizí opravdu rychle. Do slosování o ceny však postupují pouze ty, které budou opatřené alespoň pěti razítky," vysvětluje podmínky soutěže koordinátor Pavel Ratkovský. Výroční akce jsou rozprostřeny do celého roku a po celé Vysočině, což dává příležitost zapojit se do soutěže velkému okruhu lidí. "Jak již bylo zmíněno, první z akcí se konala 11. března. A poslední je naplánovaná na 30. prosince. Zúčastnit se jich bude možné v Brtnici, Kněžicích, Velkém Meziříčí, Horní Krupé, Krátké nebo třeba u Dobré Vody," upřesňuje rozsah akcí Ratkovský.

Stejně jako termíny a místa jsou různorodá i témata akcí. "Věříme, že si každý najde v akcích tematicky jemu blízké. Od objevování sov, zpěvných ptáků, žab a netopýrů až po vytvoření vlastní přírodní zahrady, orientační běh, cestu do podzemí, ale také pomoc při kosení, výpravu na louku plnou orchidejí. Témat je opravdu hodně," uzavírá Ratkovský.

Chaloupky o.p.s. působí na poli environmentálního vzdělávání již od roku 1991. Za tu dobu se počet pracovníků, který se na počátku dal spočítat na prstech jedné ruky, zvedl téměř na 50. Místo jednoho pracoviště mají nyní Chaloupky pracovišť 5. Staly se tak ve svém oboru velmi významným hráčem pro Vysočinu.

Více informací poskytne:
Pavel Ratkovský, tel.: 731 440 923, e-mail: pavel.ratkovsky@chaloupky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů