Sobota, 20. dubna 2024

Den Země pod Špilberkem

Den Země pod Špilberkem

Tradiční dubnová oslava Dne Země, kterou každoročně pořádají brněnské organizace Lipka a Rezekvítek, letos proběhne opět v okolí hradu Špilberk.

Letošní oslava Dne Země ponese název Den Země pod Špilberkem a jejím tématem bude les jako životní prostředí Vše proběhne v pátek 15. dubna od 15 do 19 hodin a 16. dubna od 10 do 17 hodin v parku pod hradem Špilberk. Brňané, především rodiny s dětmi si mohou vyzkoušet různé poznávací aktivity, které jim hravou formou představí les z pohledu jeho obyvatel. Do přípravy bohatého programu se zapojí dvacítka brněnských organizací. Kromě informací, her a aktivit nabídne akce také ukázky a tradičních řemesel, prodej místních a tradičních výrobků nebo ochutnávky biopotravin a produktů Fair Trade. Na sobotu bude připraven kulturní doprovodný program, kde se představí divadlo pro děti Baterka, Komedianti na káře, dětský folklorní soubor Valášek či pěvecký sbor Black Uganda Choir. Kulturní program uzavře koncert známé brněnské kapely Ty Syčáci. Vstupné na akci je dobrovolné.

Školské zařízení Lipka a sdružení Rezekvítek jsou tradičními pořadateli oslav Dne Země v Brně, jejich poslední ročníky navštívily až čtyři tisíce lidí. Den Země pod Špilberkem zahajuje Brněnské dny pro Zemi, pásmo přednášek, exkurzí, cyklojízd a výstav o aktuálních problémech životního prostředí. Brněnské dny pro Zemi se každoročně konají v úzké návaznosti na celosvětový svátek Den Země a jsou podporovány městem Brnem.

Akce se koná pod oficiální záštitou hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška a finančně ji podporuje Jihomoravský kraj, statutární město Brno a Ministerstvo životního prostředí ČR.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů