Čtvrtek, 28. března 2024

ELEKTROWIN bude na základních školách vyučovat recyklaci

ELEKTROWIN bude na základních školách vyučovat recyklaci

Všeobecné povědomí o recyklaci vysloužilých elektrospotřebičů stále nelze považovat za dostačující. Kolektivní systém ELEKTROWIN se rozhodl tento stav napravit a počínaje 3. říjnem rozjíždí na základních školách po celé České republice projekt s názvem Recyklační hlídka.

"Naším cílem je přiblížit dětem problematiku recyklace a přimět je k zamyšlení, jak by náš svět mohl vypadat, kdybychom se k recyklaci stavěli zády a vše nepotřebné házeli do kontejnerů nebo dokonce do přírody," říká Roman Tvrzník, generální ředitel kolektivního systému ELEKTROWIN, specializující se na recyklaci vysloužilých elektrospotřebičů. "Nechceme však chodit za dětmi se zdviženým prstem a něco jim kázat, proto je program Recyklační hlídky pojat jako škola hrou."

Recyklační hlídka tak zábavnou a interaktivní formou seznámí děti s pozitivními dopady recyklace starých elektrozařízení na životní prostředí, umožní jim ověřit si své "recyklační vědomosti" prostřednictvím testů a soutěží, a navíc jim nabídne možnost vyzkoušet si exponáty zapůjčené z libereckého IQ parku. "Program je sestaven tak, aby dětem přinesl nejen nové poznatky, ale aby v něm našly také dostatek zábavy. Jen tak mohou vzít problematiku recyklace za svou a aktivně se do ní zapojit," doplňuje Roman Tvrzník.

"V průběhu školního roku 2011/2012 tak navštíví tým Recyklační hlídky 100 škol po celé České republice," dodává Taťána Pokorná, ředitelka zákaznického oddělení ELEKTROWIN. "Z velikého zájmu ředitelů základních škol je znát, že problematika recyklace patří mezi základní znalosti, které chce škola svým žákům poskytnout "

Projektem Recyklační hlídka navazuje ELEKTROWIN na "školně-ekologický" projekt Ukliďme si svět, do kterého je zapojeno přes 200 tisíc žáků z více než 700 základních a středních škol po celé republice. Těm se za čtyři roky trvání projektu podařilo vysbírat již 424 tun elektrospotřebičů!

Kontakt:

Taťána Pokorná
Email: tpokorna@elektrowin.cz
Tel.: 731 492 677

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů