Čtvrtek, 25. dubna 2024

Co je Flos Aquae sdružení?

Co je Flos Aquae sdružení?

Internetové stránky s adresou www.sinice.cz založilo v roce 1995 sdružení Flos Aquae, které dodnes spravuje, buduje a financuje tento informační zdroj o sinicích. Od roku 2005 se tyto informace staly součástí webové prezentace Centra pro cyanobakterie a jejich toxiny. Protože CCT je součástí mezinárodní sítě podobně zaměřených organizací, byla vytvořena i zkrácená verze těchto stránek v angličtině.

Flos Aquae znamená v latině vodní květ

Sdružení Flos Aquae je nezisková organizace, která vznikla v roce 1995 a navázala na aktivity pracovní skupiny Vodní květy sinic, která vznikla na brněnském pracovišti Botanického ústavu Akademie věd v roce 1993 pod vedením B. Maršálka. Cílem SFA je sdružovat laickou i odbornou veřejnost se zájmem o problematiku vodních květů sinic (cyanobakterií) a cyanotoxinů a poskytovat informace o problematice vodních květů sinic jak laické, tak odborné veřejnosti.

<a target=

  • Kniha "Vodní květy sinic" (editoři: Maršálek B., Keršner V., Marvan P.) z roku 1996 (nové vydání této publikace vyšlo v roce 2006).
  • Informační leták o sinicích a jejich toxinech z roku 2000.
  • Pracovníci sdružení Flos Aquae jsou spoluautory metodických doporučení Státního zdravotního ústavu v Praze "Kvantifikace sinic v rekreačních nádržích" a metodického doporučení SZÚ - Národního referenčního centra pro pitnou vodu k ukazateli microcystin-LR a vyhlášce č. 252/2004 Sb.

    Sinice a koupání v přírodě

  • Plakát, leták, fotografie a další materiály pro Centrum pro cyanobakterie a jejich toxiny vydalo sdružení Flos Aquae v roce 2005
  • Sdružení Flos Aquae organizačně a finančně zajišťuje pořádání seminářů pro odbornou veřejnost (hygieniky, vodárníky, podniky povodí a další odborné organizace)
  • ... a především finančně a odborně udržuje stále živý zdroj informací o sinicích -www.sinice.cz

Jste aktivní v oboru blízkému naší problematice? Chcete se stát členy sdružení Flos Aquae? Pošlete nám e-mail: sinice@sinice.cz!!!

ZDROJ: www.sinice.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů