Čtvrtek, 28. března 2024

Stipendijní program GE Foundation Scholar-Leaders opět otevřen - zájemci si mohou podat přihlášku do 5. března

Stipendijní program GE Foundation Scholar-Leaders opět otevřen - zájemci si mohou podat přihlášku do 5. března

Nadace GE Foundation a Institut mezinárodního vzdělávání (Institute of International Education, IIE) již podesáté nabízí zájemcům možnost účasti ve stipendijního programu Scholar-Leaders. Tento univerzitní program má za cíl rozvíjet vůdčí schopnosti vybraných studentů a podporovat vznik nové generace mezinárodně konkurenceschopných vůdčích osobností. Při výběru a náboru těch nejlepších univerzitních studentů jsou uplatňována nekompromisní mezinárodní kritéria. Kromě dosažení vynikající pozice ve svém příslušeném oboru budou mít účastníci programu rovněž možnost hrát významnou roli v životě svých komunit.

Od uchazečů z řad univerzitních studentů jsou požadovány nejen vynikající studijní výsledky, ale také aktivní zapojení do mimoškolních aktivit (například účast ve studentských skupinách či v komunitních projektech, dobrovolnická práce), jakož i určité vůdčí schopnosti. Vybraní studenti obdrží dvouleté stipendium ve výší 3000 eur (1500 eur ročně). Stipendisté budou mít rovněž možnost zúčastnit se regionálních programů Leadership Development, v jejichž rámci se seznámí s působením společnosti GE a setkají se s vedoucími pracovníky společnosti působícími v jejích různých divizích.

"Vzdělání, udržitelný rozvoj, konkurenceschopnost a hospodářský růst jsou navzájem neoddělitelně propojeny. K aktivitám společnosti GE již tradičně patří také investice do mladých profesionálů. Těší nás, že se náš program GE Foundation Scholar-Leaders dočkal v Česku již osmého ročníku. Jeho účastníci mají možnost osobně se seznámit s hodnotami a obchodními zásadami mezinárodní společnosti, proniknout do světa mezinárodního obchodu a získat velice užitečné konexe. Tento filantropický stipendijní program představuje investici do nové generace vůdčích osobností ve střední a východní Evropě. Studentům z Polska, České republiky, Maďarska a Rumunska poskytuje příležitost k vybudování sítě mladých intelektuálů, jež v budoucnu umožní lepší spolupráci mezi zeměmi regionu, z níž budou moci těžit jednotlivé země i region jako celek. S hrdostí můžeme oznámit, že spolu s letošními 32 stipendisty překročila tato mezinárodní síť hranici 400 členů," uvedl Leslaw Kuzaj, Regionální ředitel společnosti GE pro střední Evropu.

Programu GE Foundation Scholar-Leaders se mohou v ČR zúčastnit studenti druhého ročníku bakalářského studia technických oborů, ekonomie a managementu na pěti vybraných vysokých školách (VUT v Brně, ČVUT v Praze, Česká zemědělská univerzita v Praze, Masarykova univerzita v Brně, Technická univerzita v Ostravě) s dobrou znalostí anglického jazyka.

Mezi podmínky pro udělení stipendia patří: podání vyplněné žádosti spolu s esejí o rozsahu 1000 slov, dvě písemná doporučení (minimálně jedno poskytnuté profesorem), životopis, fotokopie dokumentů potvrzujících splnění prvního ročníku studia a jejich anglický překlad (překlad nemusí být úředně ověřený). Přihlášky mohou uchazeči podávat do 5. března 2012.
Podrobné informace a přihláška jsou k dispozici k nahlédnutí a stažení na http://www.scholarshipandmore.org/cee.

Program GE Foundation Scholar-Leaders je první univerzitní stipendijní program realizovaný v Maďarsku a střední Evropě díky financování GE Foundation, filantropické organizace společnosti General Electric Company (GE). Úspěch programu v Maďarsku po jeho zahájení na podzim roku 2002 přiměl nadaci GE Foundation umožnit evropské centrále Institutu mezinárodního vzdělávání v Budapešti nabídnout program také univerzitám v Polsku, České republice a později i v Rumunsku. Řady účastníků programu zaměřeného na rozvoj a zdokonalení vůdčích schopností mladých profesionálů, jež je štědře financován nadací GE Foundation, rozšířilo v roce 2011 celkem 32 nových studentů, a to díky zapojení univerzit z Maďarska, Polska, České republiky a Rumunska. Počet zúčastněných studentů ze střední a východní Evropy tak loni vzrostl téměř na 400.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů