Pátek, 19. dubna 2024

SAKO Brno otevřelo ENVICENTRUM

SAKO Brno otevřelo ENVICENTRUM

Pro mládež, laickou i odbornou veřejnost otevíráme nové ENVIcentrum (výchovně vzdělávací environmentální centrum), které se zaměřuje na zvýšení informovanosti o problematice nakládání s odpady, jeho svozu, třídění a energetického využití.

ENVIcentrum je nástupcem výchovného projektu pro mládež "Se Sméťou za Brno čistější", který probíhal ve spolupráci s brněnskými školami od roku 2004 a na podzim 2011 proběhlo jeho poslední XIV. kolo.

ENVIcentrum vzniklo v sídle společnosti SAKO Brno, a.s. v areálu zrekonstruovaného integrovaného centra pro nakládání s odpady obsahující zařízení na energetické využívání odpadu (spalovna) a dotřiďovací linku tříděných odpadů.

Cílem ENVIcentra je šířit povědomí o tom, jak správně třídit a vůbec zacházet s odpadem, že třídit není zbytečné. Tím víc to platí o nebezpečných odpadech, jako jsou baterie, barvy, léčiva apod. Čím méně těchto složek se bude vyskytovat v komunálním odpadu odebíraném od jeho původců, tím více se bude snižovat riziko, že takový odpad pronikne do životního prostředí. Součástí osvěty je rovněž informovat o sběru, svozu, třídění a energetickém využívání odpadu ve společnosti SAKO Brno, a.s.

Všechny aktivity ENVIcentra jsou poskytovány zdarma.

ZDROJ: SAKO Brno, a s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů