Pátek, 26. dubna 2024

ÚOHS prošetřuje veřejnou zakázku ministerstva životního prostředí

ÚOHS prošetřuje veřejnou zakázku ministerstva životního prostředí

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) prošetřuje zakázku ministerstva životního prostředí na organizaci zajištění výběrových řízení v letech 2010 až 2013. Předpokládaná hodnota zakázky je 2,3 milionu korun. Ministerstvo již dříve vybralo firmu OTIDEA. Zatím s ní ale nemůže podepsat smlouvu. Brání mu v tom předběžné opatření ÚOHS. ČTK to zjistila z webu antimonopolního úřadu.

Rozhodnutí, zda ministerstvo svým postupem porušilo zákon o veřejných zakázkách či nikoliv dosud nebylo vydáno. "Správní řízení probíhá," řekl ČTK mluvčí ÚOHS Kristián Chalupa.

Úřad v průběhu správního řízení "získal pochybnosti o souladu postupu zadavatele se zákonem," uvedl v aktuálním rozhodnutí týkajícím se vydání předběžného opatření předseda ÚOHS Petr Rafaj. Konkrétně se ÚOHS zabývá posouzením výše nabídkových cen, oznamováním zakázky v informačním systému veřejných zakázek a vyloučením jednoho z uchazečů z tendru.

Ministerstvo tendr vypsalo začátkem letošního roku. S vybraným uchazečem chtělo podepsat smlouvu už v květnu. Antimonopolní úřad se případem zabývá od června, kdy se na něj obrátilo sdružení GORALEP, které tvoří společnosti Executive Project Group, a.s. GORDION, s.r.o. a Allowance s.r.o.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů