Pátek, 29. března 2024

ÚOHS: V tendru Státního fondu životního prostředí byly chyby

ÚOHS: V tendru Státního fondu životního prostředí byly chyby

V tendru Státního fondu životní prostředí (SFŽP) na organizační podporu při zadávání veřejných zakázek byly chyby. Rozhodl o tom antimonopolní úřad.

Jeho rozhodnutí je však nepravomocné. SFŽP se proti rozhodnutí odvolal k předsedovi ÚOHS. Potvrdil to mluvčí antimonopolního úřadu Kristián Chalupa.

"ÚOHS v prvostupňovém rozhodnutí zrušil rozhodnutí zadavatele o vyloučení uchazeče ML Compet, a. s. Nyní je případ posuzován ve druhé instanci," řekl Kristián Chalupa. Důvody rozhodnutí neupřesnil.

SFŽP nemůže pokračovat v zadávání zakázky s předpokládanou cenou 4,5 milionu korun bez DPH, brání mu v tom předběžné opatření antimonopolního úřadu. Jeho platnost aktuálně potvrdil i předseda ÚOHS Petr Rafaj.

SFŽP hledá od března 2010 firmu, která zajistí komplexní organizaci zadávacího řízení k zadání nadlimitních a podlimitních veřejných zakázek.

Fond v soutěži vyhodnotil jako nejlepší nabídku vybrané pražské advokátní kanceláře Pelikán, Krofta, Kohoutek. Zatím s ní nemůže uzavřít smlouvu.

Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů