Čtvrtek, 25. dubna 2024

Knetig straší ODS

Začíná to být lehce dramatické: policie obvinila Martina Knetiga z "nepřímého úplatkářství" na Státním fondu životního prostředí.

Knetig straší ODS

Pan Knetig byl dlouhá léta nepostradatelnou pravou rukou Pavla Drobila, bývalého ministra životního prostředí a stále ještě místopředsedy ODS.

A pan Knetig je také autorem následujících vět: "Já se začínám fakt dostávat do situace, že nebudu schopen plnit svoje zálohy, nebo respektive nebudu schopen Pavlovi vytvářet finanční zázemí, který ho víceméně bude držet."

Pan Knetig tímto mimořádně upřímným vyznáním tlačil na Libora Michálka, aby pro stoupající hvězdu ODS vytáhl ze zeleného fondu nějaké peníze.

Takže při veškerém respektu k presumpci neviny konstatujme, že se po osmi měsících situace nevyvíjí příliš dobře nikoliv pouze pro pana Knetiga a jeho kamaráda pana Drobila, ale pro celou ODS, neboť tady se najednou dostáváme velmi blízko k financování celé strany.

Neboť ten příběh v sobě nese až příliš mnoho prvků, které by na něco takového ukazovaly.

Sofistikovaný způsob několika prostředníků samozřejmě ulehčuje obhajobu: Pavel Drobil samozřejmě tvrdí, že Knetiga ničím takovým nepověřil a Knetig se raději prohlašuje za nesvéprávného žvanila, který Michálkovi, tehdejšímu šéfovi instituce s mnohamiliardovým rozpočtem, vykládá úplné nesmysly, přesně řečeno "v žertu" navádí k účasti na zločinu.

A do toho tu máme usilovnou snahu pražských žalobců znemožnit policii, aby obvinila také přímo Drobila za jeho "nabídku" Michálkovi, aby veškeré důkazy o Knetigově plácání zničil.

Zopakujme respekt k presumpci neviny a přidejme skepsi k dosud známé úspěšnosti policie při dotahování podobných "citlivých" kauz, v nichž ovšem žádné podobné obvinění dosud ani nepadlo. Takhle blízko tajemství stranických pokladen jsme ale ještě nebyli.

AUTOR: Jindřich Šídlo
AUTOR-WEB: www.ihned.cz

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů