Čtvrtek, 28. března 2024

V Súdánu chytli supa, údajně prováděl špionáž pro Izrael

V Súdánu chytli supa, údajně prováděl špionáž pro Izrael

Sup vybavený navigačním systémem GPS a zařízením pro přenos snímků přes satelit byl chycen v Súdánu. S odvoláním na izraelská média o tom informoval britský list The Daily Telegraph. Mrchožrout prý měl na končetině štítek s nápisy "Hebrejská univerzita, Jeruzalém" a "Izraelská služba pro přírodu". Súdánští činitelé údajně dospěli k závěru, že opeřenec byl tajný agent na špionážní misi ve službách Izraele.

Súdán na podzim obvinil Izrael z bombardování muničního skladu nedaleko hlavního města Chartúmu. Při zásahu zemřeli dva lidé. Izrael se k incidentu nevyjádřil. Mělo se za to, že ze skladu proudily zbraně pro palestinské radikální hnutí Hamas v pásmu Gazy.

Sup byl objeven v neklidné západosúdánské oblasti Dárfúr.

Ekolog z izraelského úřadu pro přírodu a parky řekl, že mladý jedinec do Izraele přiletěl z Balkánu, odkud každoročně migruje. Jemu a skoro stovce dalších byl v říjnu vpraven čip, který umožňuje sledovat vzdálenost a nadmořskou výšku. Fotografie jím ale prý pořizovat nelze.

Izraelský server ynetnews.com napsal, že supi jsou schopni za den uletět i 600 kilometrů. Ti, kteří během migrační cesty udělají zastávku v Izraeli, jsou často označeni štítky a čipem s navigačním systémem GPS kvůli dalším vědeckým studiím.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů