Pátek, 29. března 2024

O nejlepší dřevěný dům roku 2010

O nejlepší dřevěný dům roku 2010

Pod patronací Ministerstva zemědělství ČR a České komory architektů zahájili zástupci Nadace dřevo pro život, Moravskoslezského dřevařského klastru a Asociace dodavatelů montovaných domků třetí ročník architektonické soutěže Dřevěný dům. Jejím cílem je vybrat nejlepší realizace a návrhy z hlediska architektonického, ekologického, úspor energií a dalších kritérií. Účastníci budou soutěžit ve dvou kategoriích - Realizovaný energeticky úsporný rodinný dům a Návrh nízkoenergetického rodinného domu.

Kritéria hodnocení zahrnují architektonickou a výtvarnou kvalitu návrhu, kvalitu objemového, dispozičního a funkčního řešení, technologickou a konstrukční vyspělost, investiční náročnost při realizaci a energetickou koncepci.

"Již první a druhý ročník zaujal natolik, že svým rozsahem patřily mezi největší architektonické soutěže za posledních patnáct let," uvádí předseda poroty Ing. arch. Pavel Horák.

Předmětem soutěže je zpracování architektonického návrhu domu pro bydlení s podstatným použitím technologie skládané z dřevěných prvků, výrobků z aglomerovaného dřeva nebo stavebnicových systémů na bázi dřeva, včetně srubových a roubených.

Soutěžní podmínky jsou zveřejněny na internetových adresách: www.cka.cc, www.drevoprozivot.cz.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů