Pátek, 29. března 2024

ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY ZVOLILA ŘEDITELE, ČEKÁ JEJ NÁROČNÝ ÚKOL: KOORDINACE DVACETI PRACOVNÍCH SKUPIN

ČESKÁ RADA PRO ŠETRNÉ BUDOVY ZVOLILA ŘEDITELE, ČEKÁ JEJ NÁROČNÝ ÚKOL: KOORDINACE DVACETI PRACOVNÍCH SKUPIN

Praha, 27. dubna 2010 - Představenstvo České rady pro šetrné budovy (dále jen Rada) zvolilo prvním ředitelem instituce Borise Zupančiče (43), manažera slovinského původu s bohatou marketingovou a obchodní praxí.

"S Borisem Zupančičem coby ředitelem Rady budeme schopni zrychlit růst a zvýšit výkon. Boris přináší výjimečnou dynamiku a oddanost našemu cíli, kterým je podpora proměny českého stavebního trhu směrem k šetrnosti a efektivitě," říká předseda představenstva Rady Ira Saul Rubenstein.

Boris Zupančič zvítězil v otevřeném konkurzu na post ředitele, který Rada vyhlásila na začátku tohoto roku. Před zvolením do současné pozice zastával funkci ředitele pro marketing a strategický rozvoj společnosti Schneider Electric CZ. Intenzivně se přitom zabýval energetickou efektivitou budov.

Jedním z prvních úkolů v nové pozici bude pro Borise Zupančiče koordinace vzrůstajících aktivit Rady, které jsou uskutečňovány v rámci takzvaných pracovních skupin. Rada jich má nyní více než dvacet. Zabývají se například vzděláváním profesionálů, úpravou legislativy, certifikací budov nebo šetrnými rekonstrukcemi památkově chráněných objektů (více na www.czgbc.org/pracovni-skupiny).

"Ale nejen to. Rada musí ukázat svým členům i veřejnosti, že dokáže účinně stimulovat poptávku po šetrných řešeních ve stavebnictví," říká Boris Zupančič a dodává: "Zajištění této stimulace bude rovněž mou prioritou."

Česká rada pro šetrné budovy

Rada byla založena 15. září 2009. Jejím cílem je podnítit trh, vzdělávání a změny v legislativě k vytvoření prostředí pro kvalitní stavby, které jsou zároveň ekonomicky ziskové i šetrné k životnímu prostředí. Komplexní šetrnost budov zejména zahrnuje finanční úspory, rozumné využívání zdrojů (energií, vody, materiálu), ohledy na životní prostředí a citlivý přístup k lidskému zdraví.
V současné době Českou radu pro šetrné budovy tvoří téměř 50 firem z celého spektra stavebního byznysu. Statut Rady je neziskový. K zemím, kde již podobné instituce působí, patří například Velká Británie, Francie, Německo, Polsko, USA, Japonsko nebo Indie.

Pro více informací kontaktujte:
Jaroslav Pašmik, ředitel pro komunikaci a rozvoj projektů, jaroslav.pasmik@czgbc.org, +420774457909

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů