Čtvrtek, 28. března 2024

Skanska v Praze zahájí výstavbu zelené kancelářské budovy s celkovou výší investice 38 miliónů eur

Skanska v Praze zahájí výstavbu zelené kancelářské budovy s celkovou výší investice 38 miliónů eur

Skanska buduje v Praze kancelářskou budovu City Green Court, která klade velký důraz na ekologicky šetrná řešení. Celková hodnota investice společnosti Skanska činí 38 miliónů eur.

O projektu ekologicky šetrné budovy City Green Court

Budova City Green Court v Praze by měla být ekologicky šetrná.City Green Court nabídne k pronájmu 16 000 m2 plochy a nová kancelářská budova by měla být připravena pro nájemníky v prvním čtvrtletí roku 2012. Budova vyroste v zavedené obchodní čtvrti v Praze 4 - Pankrác.

Stejně jako u jiných kancelářských projektů, které Skanska připravuje, je i projekt City Green Court navržen tak, aby splňoval požadavky na certifikaci podle mezinárodního systému environmentální certifikace LEED.

"Vidíme velký a rostoucí zájem o zelené, moderní a flexibilní kancelářské prostory, které nabízejí stimulující pracovní prostředí. Investoři i nájemci toto vyžadují a přičítají těmto aspektům kladnou hodnotu," říká Britta Cesar, výkonná ředitelka Skanska Property Czech Republic.

Další ekologicky šetrné projekty

Skanska už v prvním čtvrtletí letošního roku prodala svůj pražský kancelářský projekt Vyšehrad Victoria. Má na kontě také vůbec první projekt s certifikací LEED v České republice, a sice budovu ústředí ČSOB.

Skanska Commercial Development Europe zahajuje a realizuje projekty kancelářských a logistických nemovitostí. Činnost společnosti se soustředí na metropolitní oblasti v Maďarsku, Česku a Polsku a uskutečňují ji tři místní jednotky: Skanska Property Czech Republic, Skanska Property Hungary a Skanska Property Poland.

Další fakta o projektu City Green Court:

City Green Court se nachází v zavedené obchodní čtvrti v Praze 4 - Pankrác na rohu ulic Hvězdova a Pujmanové. City Green Court je snadno dostupný městskou hromadnou dopravou, na kole nebo autem. V této oblasti je k dispozici široká řada služeb a občanského vybavení.

City Green Court nabídne k pronájmu přibližně 16 000 m2 moderních kancelářských prostor třídy A. Budovu bude tvořit 7 podlaží uspořádaných kolem centrálního atria, pod nímž se v suterénu bude nacházet parkoviště.

Budovu City Green Court navrhlo architektonické studio Richard Meier & Partners s pomocí místního architektonického studia Cuboid Architekti. Při jejím projektování byla věnována zvláštní pozornost tomu, aby stavba splňovala zelená kritéria normy LEED (Leadership in Energy & Environmental Design). LEED bere v úvahu ekologicky zodpovědný návrh budovy, použití materiálů a zdrojů, úsporu energie, účinnost hospodaření s vodou, omezení emisí CO2, zlepšení kvality vnitřního prostředí i umístění budovy. Tato certifikace poskytuje developerům a provozovatelům budov stručný rámec pro určení a zavedení udržitelných řešení při návrhu, výstavbě, provozu a údržbě budovy.

Další informace o společnosti a jejích projektech můžete najít na www.skanska.com a www.skanska.cz

Další informace poskytne:

Britta Cesar, Managing Director, Skanska Property Czech Republic, tel.: +420 724 192 143

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů