Čtvrtek, 28. března 2024

City Green Court společnosti Skanska je první budovou s precertifikací LEED Platinum v České republice

City Green Court společnosti Skanska je první budovou s precertifikací LEED Platinum v České republice

Skanska hrdě oznamuje, že vznikající kancelářská budova City Green Court v Praze získala precertifikaci LEED Platinum, což je nejvyšší možná úroveň nejnovější verze systému LEED. City Green Court je prvním kancelářským projektem v Česku a prvním kancelářským projektem společnosti Skanska v Evropě, který toho dosáhl. Přepracování původního návrhu projektu má za cíl vytvořit nejzelenější administrativní budovu v Praze.

budovaPo akvizici na jaře roku 2010 byl původní návrh budovy City Green Court od newyorského architektonického studia Richard Meier & Partners upraven v souladu s požadavky společnosti Skanska za účelem dosažení nejvyšší úrovně certifikace LEED. V hodnocení LEED získal projekt maximální počet bodů v kategoriích správný výběr lokality, racionální hospodaření s vodou a kvalita vnitřního prostředí.

"Skanska je pevně odhodlána posouvat zelenou výstavbu stále dál a zvyšovat počet zelených a LEED-certifikovaných projektů v Česku," říká Britta Cesar, výkonná ředitelka společnosti Skanska Property Czech Republic, a pokračuje: "Jsme hrdí na to, že se nám podařilo získat precertifikaci LEED platinové úrovně a že přispíváme k rostoucímu zájmu o zelené, moderní a flexibilní kancelářské prostory, které nabízejí stimulační pracovní prostředí. Toto představuje přidanou hodnotu jak pro investory, tak pro nájemce."

City Green Court se právě staví v zavedené obchodní čtvrti Praha 4 - Pankrác s výbornou dostupností a širokou škálou služeb a občanské vybavenosti v okolí. Osmipodlažní budova nabídne přibližně 16 400 m^2 celkové hrubé pronajímatelné kancelářské plochy uspořádané okolo impozantního atria. Budova City Green Court bude dokončena v prvním čtvrtletí roku 2012.

"Platinová precertifikace LEED projektu City Green Court dokládá jeho výraznou vedoucí pozici v oblasti zelené výstavby," říká Rick Fedrizzi, předseda, generální ředitel a zakládající předseda organizace U.S. Green Building Council. "Úsilí USGBC nutí stavební průmysl, aby rychleji přijímal změny a posouval nové technologie stále kupředu a projekt City Green Court slouží jako nejlepší příklad, čeho lze dosáhnout."

Precertifikace LEED stupně Platinum projektu City Green Court vychází z řady zelených rysů a inovací návrhu a vlastní výstavby, které pozitivně ovlivňují samotný projekt i širší komunitu. Mezi tato řešení patří například: sofistikovaný systém osvětlení využívající senzory obsazenosti a denního světla, vysoce výkonné armatury, zelená střecha, vysoce efektivní zavlažovací systém a impozantní uzavřené atrium, které využívá přirozené větrání.

LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) je dobrovolný systém pro měření udržitelnosti. Nabízí nezávislé ověření hlavních environmentálních aspektů od organizace U.S. Green Building Council. Hlavními kritérii systému jsou řízení zdrojů, úspora vody, energetická účinnost, snižování emisí CO2 a výběr udržitelných a nerizikových materiálů, nakládání s odpady, vynikající vnitřní prostředí, inovativní technologická řešení a umístění projektu.

interier

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů