Čtvrtek, 18. dubna 2024

Pasivní dům pro každého

Uvažujete o stavbě energeticky úsporného domu, ale narážíte na nedostatek základních informací, shromážděných účelně na jednom místě? Vše, co je potřeba pro takovou stavbu vědět, shrnuje nová kniha Josefa Smoly Stavba a užívání nízkoenergetických a pasivních domů.

Pasivní dům pro každého

Nakladatelství Grada se zasloužilo o další rozšíření knihovničky titulů, zabývajících se tematikou pasivních a nízkoenergetických domů. Ve své nejnovější knize, která navazuje na starší publikaci Stavba rodinného domu krok za krokem, se Josef Smola čtivou formou věnuje požadavkům na návrh, stavbu i bydlení v energeticky úsporném domě.

Rady od architekta

Autor na základě svých mnohaletých praktických zkušeností hodnotí nároky kladené na architekta, realizační firmu i stavebníka při návrhu, realizaci a při užívání nízkoenergetických a pasivních domů v České republice. Předkládá nejnovější poznatky z praxe architekta a projektanta takovýchto domů.

Těžištěm knihy jsou navazující kapitoly, které podrobně rozebírají jednotlivé požadavky pomyslného "desatera" na konstrukce, technické vybavení a chování nízkoenergetických a pasivních domů, rovněž s ohledem na požadavek zdravého bydlení a netradiční druhy stavebních materiálů. Jedna z kapitol rozebírá poznatky získané z TV seriálu Jak se staví sen, který architekt Smola odborně vedl.

Jak je to s náklady

Autor se nevyhýbá ani citlivé problematice nezbytných vyšších nákladů při porovnání s běžnou kvalitou výstavby. Pro názorné poučení pro čtenáře uvádí také některé chybné příklady a řešení. Závěrem představuje možné trendy do budoucna.

Knihu si můžete objednat například na stránkách nakladatelství Grada.

Zdroj: www.pasivnidomy.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů