Čtvrtek, 18. dubna 2024

Novinky na knižním trhu

4 nové knihy, od pasivních domů po revitalizaci toků...

Novinky na knižním trhu

Fotovoltaika - Budovy jako zdroj proudu

Kód: 9788086167336
Autor: Ralf Haselhuhn
Nakladatel: Nakladatelství HEL
ISBN: 978-80-86167-33-6
Počet stran: 176
Jazyk: CZ

Fotovoltaika - Budovy jako zdroj prouduFotovoltaika - Budovy jako zdroj proudu - Kniha je zaměřena na návrh, stavbu, provoz a přínosy fotovoltaických zdrojů elektrické energie instalovaných především na budovách. Přitom vychází z nejnovějších poznatků tohoto rychle se vyvíjejícího se oboru, takže tím přesně naplňuje současnou potřebu realizace investičně a prostorově úsporných a k životnímu prostředí šetrných zařízení tohoto druhu. Rozebírá a vyhodnocuje různé varianty realizace s jejich přednostmi i nedostatky a tím může posloužit k nejoptimálnějšímu řešení pro konkrétní podmínky. Rovněž přináší mnoho rad a doporučení pro jednotlivé profese podílející se na realizaci a provozu těchto zařízení a na několika příkladech ukazuje ekonomiku provozu. Nepomíjí ani legislativu. Obsahuje obsažné odkazy na další informační zdroje.

Země se ubrání


Kód: 9788072046782
Autor: Kadrnožka Jaroslav
Nakladatel: Akademické nakladatelství CERM
ISBN: 978-80-7204-678-2
Rok vydání: 2010
Počet stran: 238
Jazyk: CZ

Země se ubráníZemě se ubrání - Problémy, které si lidstvo vytvořilo svou činností, jsou nesmírně složité a velmi obtížně řešitelné. Globální oteplování Země a rovněž jeho rozhodující antropogenní příčiny jsou již dostatečně věrohodně prokázané. Stejně tak je dostatečně prokázané nadměrné čerpání přírodních zdrojů a emitování ohromného množství odpadů a škodlivin do přírodního prostředí. To jsou hlavní témata, jimž se ve své nové knize věnuje profesor Jaroslav Kadrnožka, jehož hlavní oblastí zájmu je energetické inženýrství. Publikace je tak zaměřena nejen na problematiku opatřování energií, ale také na mnohem širší problematiku nadměrného čerpání přírodních zdrojů a poškozování životního prostředí.

Katalog Pasivních domů - nechte se inspirovat


Kód: 9788025485088
Nakladatel: JAGA MEDIA s.r.o.
ISBN: 80-2548-508-8
Rok vydání: 2010
Jazyk: CZ

Katalog Pasivních domů - nechte se inspirovatKatalog Pasivních domů - nechte se inspirovat - V Katalogu naleznete 60 projektů a vizualizací pasivních domů od zhruba 30 významných českých architektů a architektonických kanceláří specializujících se na tuto oblast. Prezentovány jsou pasivní domy rodinné i bytové. Některé projekty jsou již realizované a domy mají již i své uživatele, některé domy jsou ve fázi příprav k realizaci či se právě realizují a některé projekty na realizaci zatím čekají. Naleznete zde však i typové pasivní rodinné domy, jejichž projekt si můžete zakoupit a následně nechat při dodržení základních podmínek realizovat na vlastním pozemku.

Revitalizace toků


Kód: 97880214394290
Autor: Miloslav Šlezinger
Nakladatel: Vutium VUT Brno
ISBN: 978-80-214-3942-9
Počet stran: 248
Jazyk: CZ

Revitalizace tokůRevitalizace toků - Publikace je věnována problematice dlouhodobého rozvoje říční sítě, je koncipována jako příspěvek k problematice úprav vodních toků. Jejich revitalizace, tedy snaha o návrat řeky do stavu, který se blíží stavu přirozenému, je pouze dílčí částí složité vodohospodářské tématiky.

Zdroj: www.stavebniliteratura.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů