Středa, 24. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

červen 2011..

Novinky z Centra pasivního domu

Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé

Na základě zájmu účastníků seminářů o pasivních domech o detailnější informace, se Porsenna, o.p.s rozhodla v létě pokračovat v bezplatných konzultačních seminářích "pro pokročilé". Semináře se uskuteční v celkem pěti termínech v červenci a sprnu 2011.
Celý článek...

Seminář Pasivní domy v Koberovech

Zveme na seminář Pasivní domy, který se uskuteční ve čtvrtek 21.července 2011 v Koberovech. Akce je určena pro architekty, projektanty a další zájemce o informace o energetických úsporách, komfortu a kvalitě vnitřního prostředí budov a snižování vlivu staveb na životní prostředí.
Celý článek...

Den otevřených dveří v pasivním domě v Hostětíně

Centrum Veronica v Hostětíně zve zájemce o stavební materiály a technologie, využívání energie slunce, provozování solárních kolektorů a fotovoltaických elektráren na prohlídku své pasivní budovy. Aktuální termín je stanoven na 25. července.
Celý článek...

Nečas: Úsporným stavěním můžeme ušetřit až 200 miliard korun

Výstavbou nízkoenergetických budov může Česko podle Petra Nečase ušetřit desítky až stovky miliard korun. Nečasem uvedených 200 miliard úspor je ale jen teoretickým přáním, které vyplývá ze směrnic EU. O postoji premiéra k úsporám energií informuje server iHNed.cz.
Celý článek...

Josef Smola: Směrnice je logickým pokračováním vývoje

Časy, kdy byli investoři úsporných domů považováni za podivíny, jsou dávno pryč. Co se však týče legislativy, zde stále zaostáváme, říká architekt Josef Smola v rozhovoru publikovaném serverem EnviWeb.
Celý článek...

Ojedinělá rekonstrukce: Obyvatelé paneláku mohou na teple ušetřit až 70 procent

Pilotní projekt rekonstrukce panelového domu do pasivního standardu se chystá na pražském sídlišti Chodov. V zahraničí, zejména v německy mluvících zemích, mají s rekonstrukcemi paneláků do energeticky úsporných domů zkušenosti již několik let. O plánu informuje server iHNed.cz.
Celý článek...

Od nízkoenergetické stavby s komínem až k pasivnímu domu

V obci Myslejovice v Olomouckém kraji v průměrné výšce 353 metrů nad mořem stojí zajímavě řešený nízkoenergetický dům, který řešil kromě jiného i využití komínu. O pasivním domě původně majitel vůbec neuvažoval, ale článek serveru TZB-info popisuje, jak nakonec stavba dopadla.
Celý článek...

Reportáž ze semináře o pasivních domech v Jičíně

Jičínský deník přinesl krátkou reportáž ze semináře Pasivní domy pořádaném na konci května v Porotním sále jičínského zámku. Na akci vystoupili akad.arch. Aleš Brotánek, Ing. Michal Čejka a Mgr. Stanislav Paleček a řeč byla například o dřevostavbách či vzduchotěsnosti pasivních domů.
Celý článek...

Program Zelená úsporám získal další prostředky

Ministerstvu životního prostředí se podařilo během dubna a května uzavřít dva kontrakty o prodeji emisních kreditů s japonskou firmou Mitsui na téměř 2 miliony jednotek AAU. Takto získané prostředky budou použity na doplnění příjmů programu Zelená úsporám, informuje Státní fond životního prostředí.
Celý článek...

Od roku 2020 se v Evropě bude stavět už jen pasivně

Stavební trh čeká období turbulencí. Členské státy EU se shodly na tom, že od roku 2020 bude možné na jejich území stavět jen budovy, jejichž spotřeba energií se blíží nule. O nových úsporných normách EU píše server iHNed.cz.
Celý článek...

Dřevěné obvodové pláště pasivních budov

Dřevěné sendviče není třeba z hlediska vhodnosti pro opláštění pasivních budov představovat. Dřevo, jako obnovitelný stavební materiál, má významný nízkoenergetický potenciál a i z hlediska svázaných emisí má výborné parametry. Přednášku Josefa Smoly o zkušenostech s tímto materiálem publikoval portál TZB-info.
Celý článek...

Aktuality u izolací z kamenné vlny ROCKWOOL

Společnost Rockwool představuje dva výrobky ze svého sortimentu izolací - několikaletým používáním otestvanou izolační desku Frontrock MAX E a novinku, frézovanou lamelu Fasrock L, oceněnou titulem Výrobek roku 2011.
Celý článek...

Katalog pasivních domů od firmy Isover

Plánujete stavbu rodinného domu? Zajímáte se o energeticky úsporné bydlení? Nyní se můžete inspirovat některým z ukázkových projektů v novém Katalogu pasivních domů, vydaného společností Saint-Gobain Isover CZ. Naleznete zde celkem 60 projektů a vizualizací pasivních domů od zhruba 30 významných českých architektů a architektonických kanceláří specializujících se na tuto oblast.
Celý článek...

Poradny Sítě center pasivního domu

Centrum pasivního domu nabízí objektivní a odborné poradenství o pasivních domech v několika poradenských centrech a místech. Jejich seznam naleznete na našich webových stránkách.

Kalendář akcí

datum název akce
místo
14.7. Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha
21.7. Pasivní domy seminář Koberovy
25.7. Dny otevřených dveří v pasivním domě, centrum Veronica prohlídka Hostětín
26.7. Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha
2.8. Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha
9.8. Dny otevřených dveří v pasivním domě, centrum Veronica prohlídka Hostětín
16.8. Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha
30.8. Letní semináře o pasivních domech pro pokročilé seminář Praha

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů