Pátek, 19. dubna 2024

Poznejte ten nejekologičtější beton!

V České republice, na rozdíl od zahraničí, je beton vnímán negativně. Ale proč? Je to zejména tím, že je u nás beton synonymem neekologického materiálu. V současné době se však beton posunul ve vývoji a v inovativnosti do zcela jiné úrovně. Nejen kvalita, ale i ekologická výroba hraje při výběru zásadní roli.

Poznejte ten nejekologičtější beton!

V lidech, kteří staví, slovo BETON vzbuzuje stále jistou averzi. Tu obratně popsali mnohé politické strany ve volební kampani heslem: "Méně betonu, více zeleně". Přesto si mnozí z nás uvědomují, že to bez betonu prostě nejde. To je fakt. Ale co když bude beton vyroben tak, že to bude ten nejekologičtější beton na trhu a přitom si uchová vysokou kvalitu? To splňují betony od výrobce CEMEX.


Tento článek vám nabízí jednu z cest, jak si vybrat ekologický beton do hrubé stavby, nebo některé betonové speciální produkty jako jsou lité anhydritové podlahy, či v Čechách výjimečný litý vymývaný beton GraniSol s přírodním vzhledem. Předním výrobce celé řady betonů, firma CEMEX, si zakládá na vysoké kvalitě a ekologičnosti svých výrobků. Její speciální produkty jsou nejen vysoce kvalitní, ale hlavně je jejich výroba řešena s důrazem na ekologii. Seznamte se s nejekologičtějším a inovativním betonem. Poznejte betonové speciální produkty.

Popis sortimentu CEMEX

široká škála betonů
CEMEX patří mezi přední výrobce betonu v České republice, kde provozuje více než 50 betonáren. Nabídka zahrnuje čerstvý beton, speciální betony, lité podlahové potěry, cementové potěry a pěny, samozhutnitelné betony apod.

přírodní tříděné
kamenivo
Vysoce kvalitní přírodní těžené kamenivo tříděné i netříděné, písek a zahradní kámen. Tříděné kamenivo vyrábíme v několika frakcích tak, abychom splnili požadavky na certifikované betonové směsi. Veškeré technologické postupy splňují náročná kvalitativní kriteria. Jsme držiteli certifikátu ISO 9001.

lité anhydritové potěry AnhyLevel
AhnyLevel je samonivelační podlahový potěr na bázi síranu vápenatého. AnhyLevel se vyznačuje snadnou zpracovatelností, rychlou pokládkou a vysokou finální pevnosti. Umožňuje vytvoření dokonalé rovné podlahové plochy pod finální nášlapné vrstvy a je ideálním řešením pro maximální efektivitu systémů podlahových topení. V dnešní době se použití potěru AnhyLevel řadí mezi nejspolehlivější podlahové technologie s výraznou eliminaci vzniku poruch v podlahových konstrukcích.

sádrové potěry AlfaLevel
AlfaLevel je litý podlahový potěr na bázi hemihydrátu síranu vápenatého - tzv. alfasádry. Oproti potěrům na bázi anhydritu (AnhyLevel) je dříve pochozí a pro lepené podlahoviny není třeba povrch potěru brousit (nevytváří tzv. šlem). Potěr AlfaLevel je vhodný jako podkladní podlahové vrstvy ve vnitřních suchých prostorách všech typů bytové, občanské i průmyslové výstavby, v novostavbách i rekonstrukcích.

lité cementové potěry CemLevel
CemLevel je speciálně modifikovaný cementový potěr, který je specifický vysokou tekutostí a zároveň minimálním smršťováním při zrání a schnutí. Cementový samonivelační potěr CemLevel nalézá uplatnění hlavně v místech, kde není možné použít anhydritových potěrů např. z důvodu trvalé vlhkého prostředí, nebo v prostorech s požadovanou a garantovanou pevností cementové podlahy.

lité izolační cementové pěny PoroFlow
PoroFlow je litá izolační směs na bázi pěnobetonu případně s doplněním polystyrénu. Umožňuje snadné a rychle provedení tepelné izolace a vyrovnání jakéhokoliv podkladu bez ohledu na velikost a rozsah nerovností. nebo výskytů instalačních rozvodů. Díky své tekutosti a přizpůsobivosti je snadné nastavení potřebné nivelety a vytvoření spolehlivého, kompaktního podkladu. PoroFlow je možné provádět ve spádu až 8 %.

lehce zhutnitelné a samozhutnitelné betony Compacton
Compacton je řada lehce zhutnitelných a samozhutnitelných betonů přinášející moderní a spolehlivý způsob betonáže. Compacton působením své vlastní váhy vyplní jakýkoliv tvar bednění, dostatečně obalí armaturu a zbaví se vzduchových pórů bez nutnosti strojního vibrování. Realizace plošných konstrukcí je rychlá a přesná.

transportní zdící malta ReadyMalt
ReadyMalt je hotová cementová zdící malta se zpracovatelností až 36 hodin, určená k přímému zpracování na stavbě. Použití transportních malt je moderním řešením výstavby s omezenou skladovací a výrobní plochou, nebo nedostatečným zdrojem energií pro lokální výrobu. ReadyMalt přináší efektivní a čisté zdění na vaše stavby. Optimálně nastavená konzistence umožňuje použití pro ložnou tloušťku spáry 7 - 14 mm. Tuhnutí ReadyMalt nastává ihned po kontaktu s nasákavými materiály.

dekorativní beton s vymývaným povrchem GraniSol
GraniSol je speciální systém provádění betonových ploch s vymývaným povrchem, kdy je umožněno kontrolovaným vymýváním zvýraznit charakter přírodního kameniva přímo na místě realizace. Široké spektrum barev a vzhledů tak dává vysokou užitnou výhodu betonu, jenž je citlivě a esteticky zakomponován do okolního prostředí.

Více informací o produktech naleznete na www.cemex.cz a www.specialni-produkty.cz.

kontakty:

Telefon: +420 257 257 400
Fax: +420 257 257 480
E-mail: cz-cemex@cemex.com
Web: www.cemex.cz, www.specialni-produkty.cz
Adresa: Řevnická 170/4, 15521 Praha

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů