Sobota, 20. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Září 2011...

Novinky z Centra pasivního domu

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2011

Centrum pasivního domu pokračuje i v druhém pololetí roku 2011 v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy! Aktuální termíny jsou 13. - 16. 9. v Praze a 27. - 30. 9. v Brně.
Celý článek...

Exkurze Centra pasivního domu do Saska

Pojeďte se spolu s námi podívat na realizace pasivních domů v Sasku. Exkurze Centra pasivního domu proběhne druhý zářijový čtvrtek (8. 9.) a vyjíždět se bude z Prahy. První zastávka bude v Heidenau u Pirny, další pak v Drážďanech.
Celý článek...

Exkurze Centra pasivního domu na jižní Moravu

Jižní Morava je nejteplejším regionem v ČR, a proto se tu daří nejen vínu, ale i stavbám pasivních domů, které tu rostou jak houby po dešti. Na této exkurzi Vám 15. září představíme klasický pasivní rodinný dům, ale i méně obvyklý hotel spojený s vinným sklípkem. Dozvíte se i o chystaných projektech pasivních bytů či domu pro seniory.
Celý článek...

Seminář Obnovitelné zdroje energie

Seminář společnosti Envi A. o.p.s. a České fotovoltaické průmyslové asociace se koná ve středu 21.9.2011 od 10:00 do 12:30 a ve čtvrtek 22.9.2011 od 15:00 do 17:00 hodin v rámci veletrhu ForArch Praha, PVA Letňany, sál č. 4.
Celý článek...

Poradenský stůl o pasivních domech na veletrhu FOR ARCH

Přijďte se poradit! Centrum pasivního domu bude mít na veletrhu FOR ARCH v Praze vlastní stánek s poradenským stolem o pasivních domech. Od středy 21. 9. do neděle 25. 9. 2011 Vám budou k dispozici odborníci na pasivní domy ZDARMA.
Celý článek...

Architekt Josef Smola: Štěstí přeje připraveným!

Josef Smola je jedním z nejznámějších českých architektů, jeho jméno je spojeno především s pasivními a nízkoenergetickými domy. V Praze vlastní Projektový a inženýrský ateliér. Je považovaný za "správného šílence", který navrhuje i značně nevšední stavby.
Celý článek...

První administrativní pasivní budova v ČR se představí

Dům služeb a školícího střediska energetických úspor je první administrativní budovou v pasivním standardu v České republice. Budova slouží jako vzorový dům pro širokou laickou i odbornou veřejnost. Přijďte se na ni podívat ve dnech otevřených dveří 23.-24.9.2011.
Celý článek...

Srovnejte si bydlení ve starých a nových domech

Nízkoenergetické nebo pasivní domy nabízejí komfort bydlení bez drahé a pracné údržby a vysokých provozních nákladů. Srovnejme si zážitky z domů našich babiček a moderních nízkoenergetických domů
Celý článek...

Konference Pasívné domy 2011 - přihlašte se do 5. září levněji!

Stejně jako v minulých letech jsme pro Vás ve spolupráci s Inštitútem pasivného domu připravili ve dnech 13.-14. října 2011 v Bratislavě atraktivní program. Využijte nabídky sníženého registračního poplatku při přihlášení do 5. září!
Celý článek...

REFAGLASS podpoří Inštitút pre energeticky pasívne domy

Mezi podporovatele IEPD patří od srpna 2011 také pěnové sklo REFAGLASS českého výrobce společnosti RECIFA a.s. Cílem institutu je informovat, přispívat a rozvíjet výstavbu energeticky úsporných domů na Slovensku.
Celý článek...

Semináře se zaměří na současnost i budoucnost pasivních domů

Jako doprovodné akce k veletrhu FOR ARCH 2011 si návštěvníci výstaviště v pražských Letňanech budou moci v pátek 23. září a v sobotu 24. září vyslechnout přednášky renomovaných expertů na problematiku pasivních domů.
Celý článek...

Novinky v burze práce

Aktuální inzeráty poptávající a nabízející práci v naší burze práce.
Celý článek...

Poradny Sítě center pasivního domu

Centrum pasivního domu nabízí objektivní a odborné poradenství o pasivních domech v několika poradenských centrech a místech. Jejich seznam naleznete na našich webových stránkách.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů