Pátek, 29. března 2024

Novinky Centra pasivního domu

Číslo 3/2012 - za měsíc březen

Novinky Centra pasivního domu

Energeticky úsporné domy 2012 nyní i ve Vašich trafikách

Jak jsme již nedávno avizovali, od soboty 18. února si můžete koupit katalog Energeticky úsporné domy i ve více než 360 novinových stáncích po celé České republice. Pokrytá máme všechna krajská města a i řadu těch menších, tak proč si k ranním novinám nepřikoupit i informacemi nabitou publikaci o moderním energeticky úsporném stavitelství? Nyní k tomu máte poslední příležitost, protože během pár dnů bude katalog dostupný opět jen v našem e-shopu.
Celý článek...

Na stavebních veletrzích v Brně postaví naživo pasivní dům

Uvažujete o energeticky úsporném domě, ale bojíte se složitých technologií a náročné stavby? Letošní stavební veletrh IBF dokáže vaše obavy rozptýlit. Centrum pasivního domu a jeho členové totiž přímo před návštěvníky postaví během pěti dnů pasivní dům. Ten pak navíc nabídnou do aukce za 1 Kč.
Celý článek...

Zažijte energeticky efektivní bydlení na vlastní uši i na vlastní oči

Na letošní ročník mezinárodního stavebního veletrhu IBF připravuje Centrum pasivního domu pro návštěvníky řadu zbrusu nových příležitostí, jak se dozvědět více o energeticky efektivní výstavbě. O pasivních domech se totiž na brněnském výstavišti bude letos nejen mluvit, ale bude se dokonce i pasivně stavět.
Celý článek...

Co "pasivního" nabídnou členové Centra pasivního domu na veletrhu IBF?

Chystáte se na letošní dubnový veletrh IBF v Brně? Pokud se zastavíte na stánku Centra pasivního domu, najdete tu kromě nás i některé naše členské firmy. Jejich zástupci vám v rámci své expozice představí i pár žhavých novinek z oblasti pasivních domů pro rok 2012.
Celý článek...

Konzultační semináře o pasivních domech "pro pokročilé" v březnu 2012

Na základě zájmu účastníků pravidelných konzultačních seminářů o detailnější informace o pasivních domech naplánovala PORSENNA o.p.s. další bezplatné konzultační semináře ve dnech 15., 22. a 29. března 2012.
Celý článek...

Příběhy přírodních domů

Zajímáte se o nejnovější informace o přírodním a nízkoenergetickém stavění? Chcete stavět dům? Chcete být šetrný ke svému zdraví a životnímu prostředí? Na tyto a další otázky z praxe Vám pomůže odpovědět dvoudenní seminář pořádaný 14. a 15. dubna 2012 občanským sdružením Ekodům.
Celý článek...

Navrhování pasivních domů na vlastní kůži

Chtěli jste se také zúčastnit jednoho z čtyřdílných kurzů navrhování pasivních domů, ale nebyli jste si jistí co od něj čekat? Nebo Vám na něj prostě jen nevyšel čas? V tom případě rozhodně doporučujeme si přečíst minireportáž z první části kurzu, kterou na svém facebookovém blogu zveřejnil Martin Perlík.
Celý článek...

Novela zákona o hospodaření energií zlepší kvalitu českých budov

Vláda na svém zasedání projednala novelu zákona o hospodaření energií, která do české legislativy převádí evropskou směrnici o energetické náročnosti budov. Otevřela tak cestu k vyšším energetickým standardům českých budov a významným úsporám.
Celý článek...

Na konci roku 2006 to byl největší pasivní dům v Evropě

Dnes je objemem tento bytový soubor v pasivním standardu ve vídeňské ulici Roschégasse již překonán1, ale v roce 2006 působil i na mně jako zjevení. Patří opět do série takřka kultovních staveb, kterým prvenství již nikdo neupře a definitivně patří na mapu prohlídkových okruhů po významných pasivních domech...
Celý článek...

Energetická revoluce: Dům řekne, nakolik je šetrný

Vláda udělala další krok k tomu, aby se v souladu s požadavky Evropské unie stavěly v Česku v budoucnosti jen domy s co možná nejnižšími nároky na vytápění a další spotřebu energií. O obsahu novely a jejím dopadu informuje server Aktuálně.cz.
Celý článek...

Česká televize o úsporách energií

Česká televize se nedávno v pořadu Fokus zaměřila na problematiku úspor energie a obnovitelných zdrojů ve stavebnictví a řeč samozřejmě mimo jiných přišla i na pasivní a nízkoenergetické domy. Můžete se tak podívat na zajímavé stavby a při tom si i poslechnout zkušenosti jejich majitelů.
Celý článek...

Jaké jsou rozdíly mezi nízkoenergetickými a pasivními domy?

Pasivní a nízkoenergetické domy jsou díky nižší spotřebě energií a tedy méně nákladnému provozu v kurzu. Jaké jsou mezi nimi ale rozdíly? Jak se liší a v čem spočívají jejich výhody? Odpovědi se snaží přinést článek publikovaný serverem Nazeleno.cz.
Celý článek...

Jak se žije v ekologické vesnici Křižany?

Obec Křižany v Libereckém kraji se má rozrůst o zhruba 40 nových domů a vytvořit novou ekovesnici. Záměrem je realizovat příjemné místo pro život, kde se uplatní zásady udržitelného stavění. Na myšlenku projektu a další zajímavosti se server Nazeleno.cz zeptal organizátora projektu Petra Skořepy.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů