Sobota, 20. dubna 2024

Zprávy Centra pasivního domu

Zprávy Centra pasivního domu

Kalendář akcí

datum název akce místo
14.4. - 15.4. Seminář Příběhy přírodních domů seminář Praha
16.4. Kurz Pasivní domy - technické zařízení budov seminář Praha
17.4. Seminář Pasivní domy, moderní trendy ve stavebnictví seminář Koberovy
24.4. - 28.4. Pasivní domy na veletrhu IBF 2012 veletrh Brněnské výstaviště
26.4. Pasivní domy v teorii, praxi a životě seminář Brněnské výstaviště

Katalog Energeticky úsporné domy 2012

Katalog Energeticky úsporných domů 2012 vydaný Centrem pasivního domu společností Isover ukazuje trendy soudobé výstavby založené na principech komfortního bydlení s důrazem na energetickou úspornost, akustickou pohodu a kvalitu vnitřního prostředí zejména z pohledu dostatku denního světla, trvalého přísunu čerstvého vzduchu a příjemných vnitřních povrchových teplot. Publikaci je stále možné objednat v našem e-shopu.
Celý článek...

Příběhy přírodních domů

Zajímáte se o nejnovější informace o přírodním a nízkoenergetickém stavění? Chcete stavět dům? Chcete být šetrný ke svému zdraví a životnímu prostředí? Na tyto a další otázky z praxe Vám pomůže odpovědět dvoudenní seminář pořádaný 14. a 15. dubna 2012 občanským sdružením Ekodům.
Celý článek...

Kurz Pasivní domy - technické zařízení budov

Zveme na zajímavý kurz zaměřený na různé systémy používané v budovách s velmi nízkou potřebou energie, tedy nízkoenergetických a pasivních domech. Akce proběhne 16. dubna 2012 od 9 do 16 hodin v budově nadace ABF v Praze.
Celý článek...

Seminář Pasivní domy, moderní trendy ve stavebnictví

Zveme na seminář pořádaný firmami Atrea a Enroll CZ 17. dubna 2012 v Koberovech. Hlavními tématy semináře jsou snižování energetické náročnosti budov, komfort a kvalita vnitřního prostředí a mnohé další. Součástí akce je i prohlídka pasivních domů.
Celý článek...

Seminář Pasivní domy v teorii, praxi a životě

Doprovodný program k letošnímu veletrhu IBF nabývá postupně jasnější kontury a nás těší, že Vás v jeho rámci můžeme 26. dubna 2012 pozvat na seminář nazvaný Pasivní domy v teorii, praxi a životě. Jak již název napovídá, řeč bude jak o moderních pasivních technologiích, tak o konkrétních žitých zkušenostech s nimi
Celý článek...

Zažijte energeticky efektivní bydlení na vlastní uši i na vlastní oči

Na letošní ročník mezinárodního stavebního veletrhu IBF připravuje Centrum pasivního domu pro návštěvníky řadu zbrusu nových příležitostí, jak se dozvědět více o energeticky efektivní výstavbě. O pasivních domech se totiž na brněnském výstavišti bude letos nejen mluvit, ale bude se dokonce i pasivně stavět.
Celý článek...

Na obzoru jsou nové kurzy pro odborníky z Jihomoravského kraje

Centrum pasivního domu získalo finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost na tvorbu vzdělávacího programu pro odborníky z oblasti energeticky úsporné výstavby v Jihomoravském kraji. Nový grantový projekt začal v březnu a potrvá celých dvacet jedna měsíců.
Celý článek...

Město Modřice vypsalo tendr na výstavbu domu pro seniory

Město Modřice vypsalo tendr na výstavbu pasivního bytového domu pro seniory. Předpokládaná hodnota zakázky činí 87,5 milionu Kč a měla by měla být zrealizována do 30. října roku 2013. Nabídky s žádostí o účast je možné zasílat do 27. dubna do 12:00.
Celý článek...

V ČR je asi 400 až 500 pasivních domů

Jan Bárta, ředitel sdružení Centrum pasivního domu, odpověděl při příležitosti konference Fórum českého stavebnictví na několik dotazů redakce ČIA. Rozhovor se točil zejména okolo technologií a úspor při realizaci pasivních domů, budoucího vývoje výstavby pasivních komerčních nemovitostí či současných trendů.
Celý článek...

Pasivní paneláky? Ano, to myslíme vážně.

Ve čtvrtek 29. března proběhla v prostorách Café Imperial tisková konference požádaná společností EkoWATT. Účastníci na ní byli seznámeni s výsledky výzkumného projektu VAV-SP-3G5-221-07 zadaného MŽP ČR a týkajícího se komplexních rekonstrukcí panelových domů, jež tvoří zhruba třetinu bytového fondu v ČR.
Celý článek...

Představenstvo ČKA vyzývá ke spolupráci

V souvislosti s prováděním grantového projektu OP Nadnárodní spolupráce (Central Europe) - CEC5, hledá představenstvo ČKA dva odborníky v oblasti hodnocení udržitelnosti budov certifikačním nástrojem ENERBUILD.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů