Čtvrtek, 28. března 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Ještě za květen 2012..

Novinky z Centra pasivního domu

Exkurze za dobrými příklady komunální energetiky

Ekologický institut Veronica, Klimatická koalice a Calla - Sdružení pro záchranu prostředí zvou v úterý 29. května 2012 na exkurzi za dobrými příklady komunální energetiky s využitím obnovitelných zdrojů energie a důsledných opatření na úspory energie ve veřejných i obytných budovách.
Celý článek...

Architektonické ztvárnění nízkoenergetických a pasivních staveb

Zveme na konferenci Architektonické ztvárnění nízkoenergetických a pasivních staveb, konanou dne 14. června 2012 na půdě Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Hlavním tématem, o kterém bude v různých podobách řeč, bude oblast projektového řešení staveb v nízkoenergetickém a pasivním standardu.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu, zlevněnou o 35%! Místo 119 Kč tak zaplatíte jen 77 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Nečas na summit EU může přivézt zbraň proti krizi: energetickou efektivitu

Hlavy států řeší, co dál s krizí a jak stimulovat ekonomiku bez dalšího zadlužování. Energetická efektivita může ekonomiku rozhýbat a přitom se sama zaplatí. Nad tím, jaké stanovisko by v tomto ohledu měl na summitu EU prosazovat premiér Nečas, se na svém blogu zamýšlí Ondřej Šrámek.
Celý článek...

I paneláky mohou být energeticky pasivní

Pasivní či nízkoenergetický standard zní ve spojení s panelovým domem téměř utopicky. Nicméně výsledky výzkumu, který z pověření ministerstva životního prostředí provedl EkoWATT, napovídají, že to zase až taková utopie být nemusí. O pasivních panelových domech píše server Novinky.cz.
Celý článek...

Použití slámových balíků pro pasivní dřevostavbu

Stavění ze slámy často přitahuje zastánce přírodního stavění, často se ale setkáváme i s kritickým odmítáním z řad ortodoxních stavařů. Extrémní názory bohužel jen znepřehledňují zkoumání otázky "proč, kde všude a jak má smysl slámu využívat, a co tomu brání?". Server TZB-info.cz nabízí pohled architekta Aleše Brotánka.
Celý článek...

Pasivní rodinný dům Slatina

Cílem projektu bylo navrhnout individuální malý rodinný dům pro manželský pár. Klienti nechtěli řešit vysoké platby za energie v důchodovém věku, proto se s architektem dohodli na návrhu domu dle principů a zásad pasivního domu. Projekt pasivního domu v obci Slatina popisuje portál eArch.cz.
Celý článek...

Pasivní domy v Českém rozhlase

Pasivním domům a úsporám energií obecně začínají věnovat čím dále více pozornosti i veřejnoprávní média. Tentokrát o nich bude mluvit v Českém rozhlase Leonardo v pořadu Natura Zdeněk Zikán. Tématem by mělo být především samotné bydlení v pasivním domě.
Celý článek...

Efektivní konstrukce pro nízkorozpočtové pasivní domy

Standard pasivního domu představuje obvykle "větší požadavky na konstrukci", proto je přirozeným důsledkem, že tento standard musí být vždy nutně spojen s dodatečnými náklady, byť ty jsou vyváženy menšími náklady na provoz. Text Gernota Vallentina ze sborníku Pasivní domy 2011 se ovšem zaměřuje na příklady, jak je možné investiční náklady pasivních domů dále snižovat.
Celý článek...

Certifikovaný pasivní dům = ověřená kvalita

Máte pochybnosti, jestli je Váš dům opravdu pasivní? Nebo si chcete potvrdit výjimečnou kvalitu projektu, využít výhodnější možnosti financování a zabezpečit vyšší cenu domu na trhu nemovitostí. Využijte nabídku Certifikace pasivních domů, coby záruky kvalitního projektu a domu.
Celý článek...

Novinky v burze práce

Aktuální inzeráty poptávající a nabízející práci v naší burze práce.
Celý článek...

Poradny Sítě center pasivního domu

Centrum pasivního domu nabízí objektivní a odborné poradenství o pasivních domech v několika poradenských centrech a místech. Jejich seznam naleznete na našich webových stránkách.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů