Úterý, 23. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky 6/2012..

Novinky z Centra pasivního domu

Hledáme PR a marketing specialistu

Jste kreativní, umíte nejen skvěle psát, ale také vytvářet originální multimediální obsahy a dokážete je pak dostat mezi lidmi? Tak čtěte dál - Centrum pasivního domu (CPD) totiž hledá do svého týmu nového hráče, který pro PR a marketing zkrátka žije!
Celý článek...

LETNÍ HIT: Mobilní pasivní dům za 1Kč. Přijďte se na něj podívat!

Vychutnejte si jedno letní odpoledne v mobilním pasivním domě. A když budete chtít, na podzim už může být celý jen a jen váš. Tento domek se totiž bude dražit v září na AUKRO.cz. A začínáme na pouhé koruně!
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2012

Centrum pasivního domu pokračuje dál v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů i v druhé polivině roku 2012 a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře v Brně a Praze. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Seminář Pasivní domy - bydlení, které se vyplatí

V čem je pasivní dům unikátní? Je skutečně pravda, že musí být drahý? A jak se v něm vlastně žije? Odpovědi nejen na tyto otázky dostanete 19. června 2012 na semináři "Pasivní domy - bydlení, které se vyplatí", v rámci kterého vystoupí přední tuzemští odborníci z oblasti energeticky úsporného bydlení.
Celý článek...

Zelená úsporám má šanci na další život, ale v jiném kabátě

V nadcházejících týdnech se schyluje ke schvalování zákona o obchodování s emisními povolenkami. Svůj postoj ke způsobu využití výtěžku z aukcí povolenek cítí potřebu prosazovat zainteresované společnosti, státní úřady i politici. Jako nejschůdnější řešení se jeví podpora renovace budov, jakou tu zavedla Zelená úsporám píše Čestmír Klos na webu Česká pozice. Výraznější by ale v novém systému měla být podpora výstavby nových energeticky efektivních domů.
Celý článek...

Do osmi let bude pasivní výstavba povinná

Poslanecká sněmovna právě jedná o novele zákona o hospodaření energií, která do české legislativy zavádí změny, jež povedou ke snížení energetické náročnosti budov a větší transparentnosti informací o jejich energetické spotřebě píše server Realit.cz.
Celý článek...

Čistý vzduch ve školách není jen sen - řešení nabízí rekuperace vzduchu

Nová studie1 odhalila, že v českých školách se nevětrá. Množství nebezpečného oxidu uhličitého v některých případech dokonce překročilo až třikrát povolenou koncentraci. Školy se však brání: "Snažíme se jen ochránit své žáky před venkovním smogem, hlukem a nečistotami." Jak uniknout z bludného kruhu?
Celý článek...

Otazník v soutěži o nejlepší Stavbu Moravskoslezského kraje 2011

Pasivní administrativní budova Otazník společnosti Intoza byla nominována do soutěže o nejlepší Stavbu Moravskoslezského kraje za rok 2011. Otazník je nominován v kategorii I. - novostavby a stavby občanské vybavenosti. Hlasovat pro něj můžete na stránkách soutěže.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit buď v našem e-shopu nebo na stánku na veletrhu IBF 2012 za speciální cenu, zlevněnou o 35%! Místo 119 Kč tak zaplatíte jen 77 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů