Pátek, 19. dubna 2024

Až 70 % výdajů za energie lze uspořit

Až 70 % výdajů za energie lze uspořit

EKOprogram Raiffeisen stavební spořitelny nově nabízí výhodnější úvěry pro ty, kteří plánují ekologicky zaměřenou rekonstrukci nebo modernizaci svého bydlení. Může jít například o zateplení fasády nebo střechy, výměnu oken a dveří, koupi nového topného systému s vyšší účinností, například alternativního zdroje energie. Vhodnými opatřeními lze na výdajích za energie ušetřit až 70 procent nákladů. Zvýhodněné úvěry REKOpůjčka plus a HYPOsplátka plus usnadňují lidem cestu k úspornějšímu bydlení a zároveň pomáhají šetřit životní prostředí.

"V současné době neustálého zdražování energií skoro každý z nás řeší otázku, jak co nejvíce uspořit na nákladech za energie. Protože jde zároveň o úpravy, které šetří životní prostředí, rozhodli jsme se je podpořit nabídkou zvýhodněných úvěrů našeho EKOprogramu," říká Vladimír Vyčítal, vedoucí oddělení vývoje produktů pro fyzické osoby z Raiffeisen stavební spořitelny.

EKOprogram od Raiffeisen stavební spořitelny
Využití zvýhodněných úvěrů je účelově vázáno. Umožňují financovat například celkové či dílčí zateplení domu, modernizaci vytápění jakou je výměna kotle, radiátorů nebo instalace regulace či pořízení alternativního zdroje energie, kterým může být třeba tepelné čerpadlo nebo solární systém. Úvěry jsou klientům dostupné ihned při založení stavebního spoření, bez čekání a bez akontace a s možností měnit výši splátek.

REKOpůjčka plus je úvěr s úrokovou sazbou od 4,7 %. Hodí se zejména na menší rekonstrukce. Do výše 400 tisíc korun jej lze získat bez zajištění. Rozsáhlejší projekty nad 300 tisíc korun lze výhodně financovat s úvěrem HYPOsplátka plus. Úroková sazba 3,7 %, možnost rozložit splatnost úvěru téměř na 30 let nebo posunout si splátky až o 6 měsíců jsou jen některými z jeho výhod.

Ohleduplnost k životnímu prostředí i rodinnému rozpočtu
Rekonstrukcí provedenou v souladu s moderními ekologickými trendy se nejen sníží náklady za bydlení, ale také vzroste tržní hodnota nemovitosti a její životnost. "Zlepšíte technický stav nemovitosti, a tím i usnadníte její budoucí údržbu. Zároveň zamezíte závadám v podobě vlhnutí omítek nebo vzniku plísní, zajistíte optimální tepelnou pohodu v bytě a celkově zvýšíte komfort svého bydlení," vysvětluje výhody Vladimír Vyčítal. "Navíc přispějete k ochraně životního prostředí, zejména neobnovitelných přírodních zdrojů.
Jak je možné snížit náklady na provoz domu
Modelové příklady:
Rodinný dům s ročními náklady za energie 50 000 Kč
Kompletní zateplení fasády, podlah a stropů
-40%
Výměna oken a dveří
-12%
Výměna kotle, radiátorů, regulace
-20%
Celková úspora
36 000 Kč
*Finanční návratnost investice je cca 10 let.
Panelový byt 3+1 s ročními náklady za energie 20 000 Kč
Výměna oken, vč. žaluzií
-12%
Celková úspora
2 400 Kč
*Finanční návratnost investice je cca 17 let.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů