Čtvrtek, 28. března 2024

Novinky z Centra pasivního domu

Novinky 8/2012

Novinky z Centra pasivního domu

Přednášky, filmy a pasivní dům za 1Kč - to je FOR ARCH 2012!

Ve dnech 18. - 22. září 2012 bude Centrum pasivního domu opět v Praze - a to jako partner 23. mezinárodního veletrhu FOR ARCH, jehož hlavním tématem bude NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ. Těšíme se na Vás!
Celý článek...

Mobilní pasivní dům za 1 Kč? Už za pár týdnů může být váš!

Od června si mohou návštěvníci a zájemci o pasivní bydlení prohlédnout unikátní mobilní pasivní domek, který se postavil od podlahy až po střechu během pouhých čtyř dní a který se bude na podzim dražit ve veřejné aukci na Aukro.cz. A my už známe termín dražby!
Celý článek...

"DESATERO" pasivního domu - neboli jak nenaletět na lživé reklamy

Stalo se Vám, že firma nabízela pasivní dům a Vy jste nevěděli, jestli je to pravda? Někdy jen stačí správně se zeptat. Naše krátké "DESATERO" rychle prověří, jedná-li se o pasivní dům nebo ne.
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2012

Centrum pasivního domu pokračuje dál v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů i v druhé polovině roku 2012 a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře v Brně a Praze. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Proč prezident Klaus udělal svým posledním vetem chybu?

Prezidentova argumentace obhajobou volného trhu je mylná. Zákon o hospodaření energií by každý rozumný liberál ve skutečnosti měl uvítat píše v reakci na prezidentovo veto novely tohoto zákona Ondřej Šrámek.
Celý článek...

Senát schválil energetické průkazy pro domy a byty

Senát na svém zasedání schválil novelu zavádějící energetické průkazy pro domy a byty, které pomohou při orientaci ohledně energetické náročnosti budov. Méně radosti udělala příznivcům energetických úspor vláda, která pro pokračování Zelené úsporám vyhradila maximálně třetinu výnosů z emisních povolenek.
Celý článek...

Evropské stavebnictví mají spasit pasivní domy

Posílit inovace, zlepšit kvalifikaci pracovníků a především podpořit investice do renovace a údržby budov. Takto je možné přibližně shrnout priority Evropské komise ve snaze postavit evropské stavebnictví, tvrdě zasažené ekonomickou krizí, opět na nohy, píše server Energie-portal.sk.
Celý článek...

EU přemýšlí, jak v příštích dekádách renovovat budovy

Přijetí dlouhodobých národních strategií pro renovace budov je jedním z méně diskutovaných bodů nedávno dohodnuté směrnice o energetické účinnosti. Podle svých zastánců však kromě energetických úspor přináší řadu dalších pozitiv, ať už jde o stabilní investiční prostředí nebo stimulaci sektoru stavebnictví, informuje server EurActiv.cz.
Celý článek...

Pasivní studentská ubytovna v USA získala speciální ocenění za design

Pasivní studentská ubytovna TerraHaus ve státě Maine oslnila porotu letošních amerických Design Awards natolik, že se jí rozhodla udělit speciální cenu. TerraHaus je první certifikovanou pasivní budovou tohoto typu ve Spojených státech a porota na ní ocenila především kombinaci komfortu a energetické udržitelnosti.
Celý článek...

Pasivní dřevostavba RD založená nad terénem s izolací minerální vlnou

Dvougenerační dům stavěný za vesnicí. Forma je určena svažitostí terénu a disproporcí v požadavcích na větší objemem prostoru v přízemí a menším pro patro. Za těchto okolností pro pasivní dům se ukázala nejpraktičtější linie zvlněné ozeleněné střechy vynořující se ze svahu, na níž navazuje druhá linie hospodářského zázemí.
Celý článek...

Dům služeb a školicí středisko energetických úspor Otazník

Společnost Intoza se rozhodla pro své potřeby postavit administrativní budovu, která má sloužit nejen jako firemní sídlo, ale také k pořádání seminářů, školení a propagaci stávajících a nových technologií v oblasti energetických úspor. Tuto výjimečnou stavbu podrobně popisuje článek portálu ASB.
Celý článek...

Nabídka vystavovatelům - PASIVNÍ DOMY 2012

Nabízíte výrobky a služby vhodné pro pasivní domy? Využijte příležitosti prezentovat se na veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 se bude konat 25. - 26. října 2012 v Brně a bude probíhat současně s 8. ročníkem konference PASIVNÍ DOMY 2012.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu! Místo 119 Kč tak zaplatíte i s poštovným jen 97 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů