Čtvrtek, 18. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 9/2012

Začíná aukce mobilního pasivního domu!

Novinky z Centra pasivního domu 9/2012

Dražba našeho mobilního pasivního domu právě začíná!

Aukce mobilního pasivního domu startuje už dnes, tedy 12. 9. 2012, od 11:30 na www.aukro.cz. Nenechte si ji uniknout!
Celý článek...

Doprovodný program: Pasivní domy - bydlení, které baví na FOR ARCH 2012

Přijďte se přesvědčit, že pasivní dům "není problém" na letošní pražský veletrh FOR ARCH. Čekají vás tu přednášky, filmové projekce, setkávání s majiteli pasivních domů a také již tradiční bezplatné poradenství o energeticky efektivním bydlení.

Přihlaste se mezi prvními a budete mít vstup ZDARMA.
Celý článek...

Hlasujte pro pasivní dům v soutěži o stavbu roku 2012!

Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství vyhlašuje další ročník soutěže o stavbu roku. Nominováno bylo celkem 53 různých budov a mezi nimi také energeticky pasivní bytová Vila Pod Altánem architekta Aleše Brotánka!


Celý článek...

Další ročník konference Pasivní domy se kvapem blíží!

I v letošním roce se můžete těšit na přehlídku nejnovějších poznatků a technologií z oboru pasivního bydlení, udržitelné výstavby a úspor energie. V termínu 25. - 26. října jsme pro Vás připravili další ročník konference Pasivní domy 2012. Přihlásit se můžete již dnes!
Celý článek...

První český pasivní dům pro seniory bude stát v Modřicích

Už za rok najdou desítky seniorů nový domov v pasivním bytovém domě v Modřicích u Brna. V pátek 7. 9. 2012 proběhlo slavnostní zahájení stavby, kterého se zúčastnili mimo jiného také hejtman Jihomoravského kraje, děkan Fakulty architektury VUT v Brně a starostové okolních obcí.
Celý článek...

Nové termíny kurzu Navrhování pasivních domů na podzim 2012

Centrum pasivního domu pokračuje dál v pořádání desetidenního kurzu Navrhování pasivních domů i v druhé polovině roku 2012 a vypisuje nové termíny pro jednotlivé semináře v Brně a Praze. Tak neváhejte a naučte se navrhovat pasivní domy!
Celý článek...

Jak lehce postavit těžkou zeď při stavbě pasivního domu

Firma ASTING CZ PASIVNÍ DOMY s.r.o. zve 14. září 2012 na prezentaci založení systému nosných stěn na základovou desku u pasivního domu v Hradci králové.
Celý článek...

Dny architektury v Ostravě s prohlídkou pasivní administrativní budovy

Společnost Intoza zve 30. září 2012 na komentovanou prohlídku první pasivní administrativní budovy v ČR spojenou s přednáškou architekta Radima Václavíka o rodinných domech. Akce proběhne v rámci druhého ročníku festivalu Dny architektury.
Celý článek...

Otevírá se výběrové řízení na stavbu pruhonického Domu stromů

Během příštího roku by mělo v Průhonicích v areálu dendrologické zahrady vyrůst informační a vzdělávací centrum EVVO nazvané Dům stromů a provedené ve standardu pasivního domu. Jeho autory jsou Josef Smola, který je i hlavním projektantem, a Aleš Brotánek a v současnoti se rozbíhá výběrové řízení na jeho stavbu!
Celý článek...

U česko-rakouských hranic stojí dům s mnoha zvláštnostmi

Obec Echsenbach u česko-rakouských hranic stojí za to navštívit už kvůli jedné architektonicky zajímavé stavbě. Energy X však rozhodně není pouze "jiný", ale pyšní se i mnoha technickými zvláštnostmi, popisují Novinky.cz výjimečný dům dosahující energeticky pasivního standardu.
Celý článek...

Rozhovor s prof. Ing. Petrem Hájkem, CSc., o navrhování úsporných budov

Společnost Knauf Insulation nedávno uspořádala konferenci Reality Check, kde se sešli přední odborníci pozemního stavitelství a materiálového inženýrství. Portál TZB-info.cz při příležitosti zeptal ředitele této společnosti Petra Hájka na řadu otázek sahajících od projektování úsporných budov až po jejich certifikaci.
Celý článek...

Jihočeská univerzita plánuje postavit nízkoenergetickou polární základnu

Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích vypsala veřejnou zakázku na zhotovení projektové dokumentace ke stavbě polární stanice na souostroví Špicberky (Svalbard). Zajímavostí ovšem je, že projekt nové stavby by měl být proveden minimálně ve standardu nízkoenergetického domu!
Celý článek...

Zdravotní aspekty zateplených a pasivních budov

I když se ekonomická krize podepsala i na poklesu celkové spotřeby plastů, během posledních let se toto odvětví začíná opět zvedat. Článek serveru TZB-info.cz přináší statistiky výroby, prodeje a podílů plastů ve stavebnictví a zároveň připomíná přínosy bydlení v zateplených domech.
Celý článek...

Týden v pasivním domě na vlnách ČRo Leonardo

Jak se projeví nová směrnice EU v praxi? Je možné, aby se u nás do 10 let stavěly pouze pasivní a nulové domy? Vyplatí se v důsledku budovy s nízkou energetickou spotřebou? Na tyto a další otázky odpovídali hosté pořadu Třetí dimenze vysílaného stanicí ČRo Leonardo.
Celý článek...

Typový pasivní dům v Čunovu postavený v pasivním standardu

Pasivní domy čile vyrůstají nejen v České republice (o německy mluvících zemích samozřejmě nemluvě), ale i u našich východních sousedů. A to ne jen tak obyčejné, ale dokonce typové. O pasivním domě Ecocube v Čunovu informuje portál Moj dom.
Celý článek...

Nabídka vystavovatelům - PASIVNÍ DOMY 2012

Nabízíte výrobky a služby vhodné pro pasivní domy? Využijte příležitosti prezentovat se na veletrhu PASIVNÍ DOMY 2012 se bude konat 25. - 26. října 2012 v Brně a bude probíhat současně s 8. ročníkem konference PASIVNÍ DOMY 2012.
Celý článek...

Speciální sleva na katalog Energeticky úsporné domy

Nestihli jste si ještě koupit katalog Energeticky úsporné domy, nebo vám přišel příliš drahý? Nyní máte možnost si ho pořídit v našem e-shopu za speciální cenu! Místo 119 Kč tak zaplatíte i s poštovným jen 97 Kč. Čtěte dále, jak na to.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů