Čtvrtek, 28. března 2024

Informace z německého veletrhu Light and Building 2012

Ve dnech od 15. do 20. dubna 2012 se ve Frankfurtu nad Mohanem uskutečnil mezinárodní veletrh svítidel, osvětlovací techniky a elektrotechniky Light and Building 2012. Hlavní témata letošního ročníku veletrhu byla: energetická efektivita, novinky a trendy v osvětlení, elektrotechnika, automatizace budov a software ve stavebnictví. Velký prostor byl věnován tzv. Smart grids, tedy inteligentním elektrickým a komunikačním sítím, které umožňují regulovat výrobu a spotřebu elektřiny v reálném čase.

Informace z německého veletrhu Light and Building 2012

Letošní ročník veletrhu navštívilo celkem 196 000 návštěvníků, což odpovídá téměř 7% nárůstu oproti minulému ročníku (2010; 183 000 návštěvníků), přičemž téměř každý druhý návštěvník (44 %) byl ze zahraničí. Na veletrhu se představilo celkem 2 352 firem z 50 zemí světa. Nejvíce byly zastoupeny firmy z Německa, Nizozemí, Itálie, Francie, Rakouska, Číny, Velké Británie, Švýcarska, Belgie, Švédska a Ruska. Výrazný nárůst zaznamenaly také asijské státy jako Indie, Jižní Korea a Japonsko.

Českou republiku reprezentovalo 21 firem: 2N TELEKOMUNIKACE a.s., AMiT s. r.o., Archilight s.r.o., Ateh s. r.o., Bohuslav Čepelík - ELKOVO, Domat Control Systems s.r.o., Elite Bohemia - Ing. Josef Chlum, ENIKA s. r.o., HALLA a.s., HONOR s. r.o., INGE Opava s. r.o., MODUS s. r.o., OBZOR, výrobní družstvo, PANLUX s.r.o., PRECIOSA - LUSTRY a.s., ROBE Lighting s.r.o., SALTEK s.r.o., SANS SOUCI, s.r.o. a TREVOS a.s. Jejich účast byla podpořena agenturou CzechTrade a Hospodářskou komorou ČR v rámci projektu "Společná účast na specializovaných výstavách a veletrzích v zahraničí v období 2009-2012".

Velmi pozitivní bylo hodnocení konjunktury, kdy 91 % návštěvníků a 83 % vystavovatelů vyslovilo uspokojení s ekonomickým vývojem v oboru.

Veletrh Light+Building se koná každé dva roky. Termín příštího ročníku je 30. 3.-4. 4. 2014.

ZDROJ:Businessinfo.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů