Středa, 17. dubna 2024

Efektivnější tepelná čerpadla TC MACH

Efektivnější tepelná čerpadla TC MACH

Mít ve svém rodinném domku tepelné čerpadlo je pro Vás finančně velmi výhodné. Už jen z hlediska toho, že jeho provozní náklady jsou menší než u jiných druhů vytápění. Jeho ovládání je naprosto bezobslužné a automatické, takže jeho oblíbenost čím dál tím více roste. Princip tepelného čerpadla je chytré využívání termodynamických jevů. Díky tomu, že se dá využít přebytečné teplo z okolí vašeho domu, je tento způsob vytápění výhodný, co se týče nákladů na vytápění.

Pořídíte-li si tepelná čerpadla Mach, je tu mnoho výhod, které spolu s kvalitním čerpadlem získáte. Mezi výhody patří i nonstop spojení s dispečinkem, možnost ovládání čerpadla pohodlně přes internet a třeba také to, že všechny vnější části jsou nerezové. Nezapomeňme také na to, že se tyto tepelná čerpadla dají bez problému připojit i na solární systém, užitkovou vodu, ale i vodu pro bazény.

Tepelná čerpadla se samozřejmě vyrábí ve více typech, takže máte možnost si vybrat z poměrně široké škály. V dnešní době se často používají čerpadla v typech vzduch/voda, země/voda a voda/voda. Popř. i vzduch/vzduch apod. Přičemž první část názvu nám říká, odkud se teplo bere a druhá část informuje o tom, kam se teplo předává.

Uvažujete-li o koupi tepelného čerpadla, jistě se ptáte, jaké máte jiné možnosti a jestli jsou výhodnější. Kromě peněz určitě mnoho lidí také zajímá i to, jaký má vztah ten určitý způsob vytápění k přírodě. Podívejme se tedy na Vaše možnosti. Kromě tepelného čerpadla můžete k vytápění používat např. různé kotle (od plynových, přes elektrické až k obilným apod.). Je možné vytápět Váš dům i solárním systémem.

Každý způsob má jak své výhody, tak i nevýhody, které je třeba individuálně zvážit. Kotel je často při pořizování levnější, ale není od věci přemýšlet i dopředu, jestli se Vám vyplatí kotel na různé topicí hmoty používat. Protože zařídíte-li si tepelné čerpadlo, dostanete možnost čerpat elektrickou energii levněji (i 22 hodin denně). Což se netýká jen čerpadla, ale stejně tak i všech ostatních elektrických spotřebičů. Což je samozřejmě výhodné pro Vaší peněženku. Ale v případě tepelného čerpadla ušetříte i přírodu.

Chcete-li ještě více ušetřit než s běžnými typy čerpadel, pořiďte si zařízení MACH VHM, které se používá u čerpadel typu vzduch/voda. Protože u tohoto zařízení probíhá odtávání venkovního výparníku zbytkovým teplem z chladícího okruhu bez toho, aby došlo k výpadku topného výkonu. Veškeré optimalizace jsou prováděny na dálku, stejně jako správa celého zařízení. Všechny programy i všechna tepelná čerpadla jsou úsporné pro Váš rodinný rozpočet, ale stejně tak ho ocení i okolí i příroda.

Více výhod a odpovědi na mnoho otázek najdete na stránkách společnosti. Navštivte stránky www.tepelna-cerpadla-mach.cz .

ZDROJ:http://www.mcmum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů