Pátek, 29. března 2024

V Brně vzniká model jednoho komunálního veletrhu

V Brně vzniká model jednoho komunálního veletrhu

Spolu s mezinárodním vodohospodářským a ekologickým veletrhem WATENVI se 25.-27. května 2010 uskuteční v Brně poprvé URBIS INVEST, mezinárodní veletrh investičních příležitostí, rozvoje regionů, komunálních technologií a služeb. Jaké důvody vedly Veletrhy Brno, a. s., k této změně?

Jak uvedla ředitelka nového projektu Ing. Jana Ostrá, k propojení obou odborných veletrhů dochází na přání většiny vystavovatelů a návštěvníků. >>V minulosti bylo pro obě skupiny mnohdy složité rozhodnout se jen pro jeden z veletrhů, protože na každém z nich mohli sledovat pouze část odborné tematiky, o kterou se zajímali. Sloučením veletrhů WATENVI a URBIS INVEST vzniká široká a vzájemně se doplňující nabídka představující jednak investiční příležitosti, jednak služby, výrobky a technologie pro města a obce. Vytváří se zároveň unikátní platforma pro setkání odborníků z regionů a obcí se zástupci komerční sféry. Tento model je v zahraničí běžný, například v německém Mnichově je to veletrh odpadového hospodářství a ochrany životního prostředí IFAT,<< doplňuje Ing. Jana Ostrá.

Stěžejním tématem veletrhu URBIS INVEST 2010 bude vedle již tradičních expozic reflektujících potřeby místní samosprávy v oblasti nakládání s odpady, údržby veřejných prostranství, městského mobiliáře, správy majetku, také rozvoj regionů, měst a obcí v souvislostí se současnou hospodářskou krizí. >>Vystavovatelé představí a nabídnou k využití mj. průmyslové zóny, brownfields, komerční nemovitosti, památky na prodej, rezidenční reality jako investice a podporu a služby pro podnikatele v jednotlivých krajích. Návštěvníci se budou moci seznámit s rozvojovými plány regionů, připravenými projekty a záměry, možnostmi mezinárodní spolupráce, tedy s tzv. znalostní ekonomikou apod.,<< konstatovala Ing. Jana Ostrá.

Tuto paletu doplní vystavovatelé veletrhu WATENVI o produkty a technologie z oblasti vodohospodářství a ekologických technologií. Všichni vystavovatelé se budou prezentovat společně v novém pavilonu P. Chystá se i odborný doprovodný program, jehož součástí bude 17. celostátní kongres primátorů a starostů měst a obcí.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů