Pátek, 29. března 2024

Broumov reprezentuje ČR v prestižní mezinárodní soutěži

Broumov reprezentuje ČR v prestižní mezinárodní soutěži

Město Broumov, současného držitele titulu Město stromů, v pátek 15. června navštíví komise uznávané celoevropské soutěže Entente Florale Europe (Evropská kvetoucí sídla). Porotci z dvanácti evropských zemí budou hodnotit kvalitu života v Broumově ze tří hlavních hledisek - okrasné zahradnictví, péče o životní prostředí a cestovní ruch. Účast Broumova v mezinárodním klání organizuje Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu, o.s. ve spolupráci s Nadací Partnerství.
Odborná komise společně se zástupci Broumova v dopoledních a odpoledních hodinách navštíví vybrané části města - například zdejší klášter, historické centrum nebo nově vybudované parky. Při hodnocení se porota soustředí především na kvalitu a údržbu budov a parků, prostředí ulic a jejich vybavení, čistotu a pořádek ve městě, ohled na krajinu a ekologické aktivity města, ale také na turistické informace a rozvoj cestovního ruchu.
Cílem mezinárodní soutěže Entente Florale Europe je propagovat zdravé prostředí evropských sídel a to zejména s důrazem na rozvoj zeleně. "Chceme povzbudit představitele obcí, aby zlepšovali kvalitu života ve městech a vesnicích a zároveň vytvářeli podmínky pro turistický ruch a rozvoj ohleduplný k životnímu prostředí," uvádí Dana Štechová ze Společnosti pro zahradní a krajinářskou tvorbu, o.s.
"Přednostní právo zúčastnit se Entente Florale Europe získal Broumov díky svému vítězství v celostátní soutěži Město stromů," vysvětluje Hana Zuchnická z Nadace Partnerství, která soutěž pořádá již od roku 2006 ve spolupráci s městem Strakonice. V současné době v Broumově díky soutěži Město stromů probíhá jednoroční osvětová kampaň inspirovaná stromy a přírodou. "Chráníme dobré, tak zní firemní motto společnosti Tetra Pak. Dbáme nejen o kvalitu potravin v našich obalech, ale také podporujeme ochranu životního prostředí. Zaměření ekologické soutěže Město stromů tedy naprosto odpovídá naší filozofii," dodává Hana Zmítková ze společnosti Tetra Pak, která kampaň finančně podpořila.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů