Pátek, 29. března 2024

Vítězem celostátní soutěže Město stromů je Uherské Hradiště

Vítězem celostátní soutěže Město stromů je Uherské Hradiště

  • Cílem soutěže Město stromů je zapojit lidi do zlepšování životního prostředí ve městě.
  • Uherské Hradiště je v pořadí již šestým vítězným městem v historii soutěže.
  • Od října letošního roku v Uherském Hradišti poběží kampaň pro veřejnost nabitá aktivitami s tématikou zeleně a ochrany přírody.
Brno (14. července 2011) - Celostátní soutěž Město stromů, kterou každoročně pořádá Nadace Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice, vyhrálo Uherské Hradiště. Symbolické žezlo a titul Město stromů pro období 2011/2012 poputuje z východočeského Broumova zpět na Moravu. Porota soutěže ocenila zpracování návrhu plánované jednoroční kampaně Uherského Hradiště, prostřednictvím které se obec bude snažit zvýšit zájem místních lidí o zeleň ve městě.
"Cílem soutěže Město stromů je motivovat lidi všech věkových skupin, aby se prostřednictvím zajímavých a zábavných aktivit zapojili do zlepšování životního prostředí ve svém městě," uvádí Hana Zuchnická z Nadace Partnerství. Práce jednotlivých měst s veřejností pak sehrála při výběru letošního vítěze soutěže největší úlohu. "Ocenili jsme, že se Uherské Hradiště dlouhodobě věnuje budování kvalitního prostředí, a že do rozvoje města aktivně zapojuje své obyvatele i místní spolky," zmiňuje členka poroty a zástupkyně hlavního partnera soutěže, Hana Zmítková ze společnosti Tetra Pak.
Soutěž Město stromů pořádá Nadace Partnerství pravidelně již od roku 2006. Prvním Městem stromů se stala Kroměříž a štafetu postupně přebrala města Tachov, Krnov, Havířov a Broumov. Vítěz letošní soutěže - Uherské Hradiště - obdrží finanční prémií ve výši 50 tisíc Kč od společnosti Tetra Pak a získává také jedinečnou možnost zúčastnit se prestižního mezinárodního klání Entente Florale Europe (Evropská kvetoucí sídla).
Jednoroční ekologicko - osvětová kampaň bude oficiálně zahájena v říjnu, kdy Uherské Hradiště slavnostně převezme symbolické žezlo od stávajícího Města stromů - Broumova. Obyvatelé Uherského Hradiště a jeho okolí se mohou těšit na rok nabitý soutěžemi, výstavami, přednáškami a společenskými akcemi s tématikou zeleně a ochrany přírody (například Den Země, večerní jízdy na bruslích, Den stromů, Na kole do práce/školy, festival Týká se to také tebe).
Fotografie ke stažení:
Popisek k fotografiím: Uherské Hradiště připraví pro své obyvatelé aktivity s ekologickou tématikou

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů