Čtvrtek, 28. března 2024

V Přelouči se diskutovalo o možnostech spolupráce mezi ČR a SR v oblasti LEADER

V Přelouči se diskutovalo o možnostech spolupráce mezi ČR a SR v oblasti LEADER

Strategický dokument Národní sítě Místních akčních skupin (NS MAS) České republiky k budoucnosti metody LEADER po roce 2014 byl představen v rámci neformálního jednání 8. října v Přelouči.

Účastníci setkání, kterého se společně se zástupci venkova zúčastnil i náměstek ministra zemědělství Juraj Chmiel, státní tajemník slovenského ministra zemědělství a rozvoje venkova Gabriel Csicsai a předseda Národní sítě MAS ČR František Winter, prodiskutovali rovněž možnosti spolupráce MAS ČR a SR za podpory národních sítí pro rozvoj venkova. Seznámili se také s příklady dobré praxe při administraci projektů metodou LEADER.

Zástupci sítí pro rozvoj venkova ČR a SR projednali budoucí spolupráci při podpoře projektů na sdílení zkušeností mezi MAS obou zemí. V Česku se bude na národní úrovni dále diskutovat, jak by mohlo Ministerstvo zemědělství co nejlépe podporovat základní teze Národního strategického plánu LEADER 2014+ při projednávání legislativního rámce pro nové programovací období v Evropské komisi i vůči dalším zainteresovaným resortním ministerstvům.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů