Čtvrtek, 18. dubna 2024

Oživení městského prostředí v ČR

Oživení městského prostředí v ČR
Řídicí orgán Integrovaného operačního programu ve spolupráci s Centrem pro regionální rozvoj ČR vydal publikaci, která představuje úspěšné projekty realizované z IOP v oblasti revitalizace problémových městských zón.

Revitalizace problémových sídlišť je podporována prostřednictvím Integrovaných plánů rozvoje měst (IPRM), přičemž jejich jedinečnost spočívá v provázanosti jednotlivých investic zaměřujících se na celkové oživení městského prostředí. Investice směřují do oblasti revitalizace veřejného prostředí a regenerace bytových domů. Často nevzhledná sídliště se zastaralou bytovou zástavbou a zanedbaným veřejným prostorem se tak stávají příjemným místem k životu, které zlepšuje celkovou image města.
Publikace přináší desítky fotografií zachycujících stav projektů "před" a "po" realizaci projektů, mapy a aktuální informace o průběhu IPRM v IOP.
Svou úspěšnost v oblasti revitalizace problémových městských zón potvrzuje i velký zájem o podporu z IOP v dané oblasti. Do dnešních dní bylo podáno v oblasti regenerace problémových sídlišť více jak 700 projektových žádostí v celkové hodnotě přesahující 2 mld. Kč.

Publikace je volně ke stažení, v případě Vašeho zájmu o tištěnou verzi, neváhejte nás kontaktovat na iop@mmr.cz

Přiložené dokumenty

REVITALIZACE SÍDLIŠŤ - IPRM v IOP.pdf (pdf - 2,46 MB)

Fotogalerie

REVITALIZACE SÍDLIŠŤ - titulka
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů