Čtvrtek, 28. března 2024

Nejlépe informují o životním prostředí v Krnově

Nejlépe informují o životním prostředí v Krnově

V konferenčním sále ústřední budovy ČSOB dnes probíhá slavnostní vyhlášení výsledků druhého ročníku soutěže Zelená informacím o nejzdařilejší prezentaci o životním prostředí na oficiálních internetových stránkách měst. Soutěž pořádá občanské sdružení TIMUR ve spolupráci a za podpory Ministerstva životního prostředí České republiky, Svazu měst a obcí ČR, Centra pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy a společnosti SGS Czech Republic. Akce se letos uskuteční v rámci konference u příležitosti 10 let působení sdružení TIMUR v České republice.

Odborná porota vybírala mezi 271 městy s počtem obyvatel vyšším než 5000 webové prezentace, které nejlépe splňovaly kritéria přehlednosti, úpravy, přístupnosti aj. Na prvních třech místech se nakonec umístila města:

1. Krnov
2. Kopřivnice
3. Praha

Cenu "Hodnocení environmentálních rizik" dnes převezmou zástupci patnácti nejúspěšnějších měst z rukou předsedy Svazu měst a obcí Dana Jiránka.

Ředitel o.s. TIMUR Viktor Třebický k soutěži řekl: "Cílem Zelené informacím je dále motivovat města k uživatelsky přátelskému elektronickému publikování údajů o životním prostředí s využitím originálních forem a vhodných indikátorů."

Předseda SMO Dan Jiránek uvádí: "Považujizapřínosné, žesoutěžbudemotivovatměsta k otevřenémupřístupu k poskytováníinformacíobyvatelům a tímzvýšíjejichzájem o otázkyživotníhoprostředí."


Kontakty:
RNDr. Viktor Třebický, PhD.
Týmová iniciativa pro místní udržitelný rozvoj, o.s.
Tel: 777697388

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů