Pátek, 29. března 2024

Na Ašsku začne výstavba kanalizace

Na Ašsku začne výstavba kanalizace

Několik kilometrů nové kanalizace propojí do dvou let obce Krásná a Podhradí na Chebsku s čističkou odpadních vod v Aši. Ta se ve stejném termínu dočká rozsáhlé modernizace, která podstatně rozšíří její kapacitu. Vybudování kanalizace v obou obcích, přiváděcího potrubí do čističky a její modernizace přijdou na 79,4 milionu korun. Tři čtvrtiny této částky pokryjí peníze z evropského programu Phare.
\"Příspěvek z programu Phare činí 1,9 milionu eur, tedy asi 59,6 milionu korun,\" řekla mluvčí Delegace Evropské komise v ČR Katharina von Schnurbeinová. Zbývající část uhradí chebská akciová společnost Chevak.
Stavba má být dokončena v červnu 2005.
Na investiční projekty získal mikroregion Chebsko z fondu přeshraniční spolupráce programu Phare už více než 22 milionů eur. Peníze směřovaly zejména do rozvoje silniční a železniční dopravy, rozvodné sítě plynu a vody a ochrany životního prostředí.
V rámci programu Phare bylo České republice od roku 1990 poskytnuto 1070,4 milionu eur, tedy 34,3 miliardy korun. V rámci programu ISPA, který se zaměřuje na podporu projektů v oblasti dopravy a ochrany životního prostředí, získala ČR od roku 2000 asi 412 milionů eur, tedy 13,3 miliardy korun. Dalších 70 milionů eur (2,2 miliardy korun) obdržela ČR z programu SAPARD na rozvoj zemědělství a venkova.

Zdroj: Newslwtter Odpady

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů