Pátek, 19. dubna 2024

Ašští chtějí vyřešit nedostatek vody

Ašští chtějí vyřešit nedostatek vody

Aš - Městské části Doubravu a Kopaniny už několik let trápí akutní nedostatek pitné vody. Plány na zavedení vodovodu a kanalizace do zmíněných lokalit už dostávají konkrétní podobu.
\"Vyřešení dlouhodobých problémů s nedostatkem vody ve studních a odkanalizování obcí v návaznosti na v současné době modernizovanou čističku odpadních vod v Aši je základní předpoklad rozvoje celého území,\" konstatoval včera mluvčí ašské radnice Milan Vrbata.
\"Doubrava a Kopaniny jsou z pohledu rozvoje turismu jedněmi z nejperspektivnějších lokalit na celém Ašsku,\" zdůraznil mluvčí.
Předpokládaná cena projektu se pohybuje mezi 60 až 70 miliony korun.
\"Vzhledem k investiční náročnosti město Aš v prosinci loňského roku požádalo o státní dotaci z programu podpory regionálního rozvoje NUTS II. Severozápad. O tom, zda se žádostí na tento projekt uspějeme, rozhodne Ministerstvo pro místní rozvoj do konce března letošního roku,\" uvedl mluvčí.

\"Projektová dokumentace byla dokončena rovněž v loňském roce. V případě, že na ministerstvu uspějeme, dotace by činila asi 40 45 milionů korun, nebude už nic bránit tomu, abychom stavbu po schválení zastupitelstvem ještě letos zahájili.
Další finance se město snaží zajistit rovněž ze strukturálních fondů. Z tohoto důvodu bude zpracována studie proveditelnosti a studie dopadu na životní prostředí.
\"Tyto dva dokumenty jsou nutnou podmínkou pro žádost o dotační prostředky pro první kolo ze Společného regionálního operačního programu (SROP), což jsou finance z EU,\" zdůraznil Vrbata.
Zastupitelé schválili zadání zpracování studií v rozpočtu pojištěno částkou asi milion korun.
\"V případě čerpání dotace ze SROP bude žádost podána ještě v tomto roce s termínem realizace v roce příštím,\" dodal mluvčí.

Zdroj: Chebský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů