Pátek, 19. dubna 2024

Před vodou varuje město občany sms zprávou

Před vodou varuje město občany sms zprávou
Horažďovice - Varování o blížící se povodni mohou získat občané Horažďovic nově také prostřednictvím sms zprávy, která jim přijde od městského úřadu na mobilní telefon. Obyvatelé města byli doposud informováni zejména prostřednictvím rozhlasového vysílání, pojízdných rozhlasových vozů nebo telefonicky. Při lednové povodni však došlo k poruše městského rozhlasu a město proto hledá nové způsoby, jak co nejlépe vyrozumět občany o případném nebezpečí.

\"Lidé, kteří chtějí být tímto způsobem informováni, nás mohou kontaktovat. Zatím je o tuto službu velký zájem zvláště u občanů žijících v blízkosti řeky. V případě ohrožení budou občané informováni duplicitně i městským rozhlasem a dalšími dostupnými prostředky,\"
sdělila nám vedoucí Odboru životního prostředí Městského úřadu v Horažďovicích Jitka Vašková.
Výhodou nového systému je, že se do něj mohou zapojit také majitelé nemovitostí u řeky, kteří trvale nežijí v Horažďovicích, či příbuzní například starších občanů bydlících v ohrožených oblastech.
Zdroj:Klatovský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů