Čtvrtek, 28. března 2024

První ročník soutěže Ekologie v objektivu bude věnován vodě

První ročník soutěže Ekologie v objektivu bude věnován vodě
Problematice devastace vodních zdrojů a jejich ochraně bude věnován první ročník fotografické soutěže s názvem Ekologie v objektivu. Snímky v kategoriích Příroda, Události a Devastace mohou zájemci zasílat do 31. srpna, sdělila ČTK Irma Hakenová z pořadatelské společnosti Bayer. Záštitu nad soutěží s ústředním tématem \"Země - planeta živlů - v ohrožení\" převzalo ministerstvo životního prostředí.

\"Prostřednictvím čočky fotoaparátu chceme také v České republice umožnit soutěžícím zviditelnit ekologické problémy dnešního světa a zároveň poukázat na skutečnost, že ochrana přírody a prostředí, ve kterém žijeme, by měla být záležitostí nás všech,\" uvedla Hakenová.

Společnost Bayer, která se zabývá poradenstvím v oblasti výrobní technologie v různých odvětvích souvisejících s chemií a ochranou zdraví lidí a zvířat, organizuje fotografickou soutěž pravidelně v několika evropských zemích.

Soutěže se mohou zúčastnit amatérští i profesionální fotografové. Odborná porota vybere nejlepší díla v jednotlivých kategoriích a předá i cenu Grand Prix pro fotografii, která bude nejlépe reflektovat ekologické problémy.

Výstava vítězných a dalších vybraných děl proběhne v pražském paláci Kanzelsberger na Václavském náměstí. \"Letošní ústřední téma \'Voda - ohrožený element planety Země\' dává možnost upozornit prostřednictvím fotografií nejširší veřejnost na jeden z nejpalčivějších problémů současné civilizace, kterým je nedostatek čisté a kvalitní vody pro život,\" dodal ministr životního prostředí Libor Ambrozek.

Podrobnější informace a celková pravidla najdou zájemci na webových stránkách www.mediatrust.cz nebo www.bayer-cz.cz.
Zdroj:Odpady
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů