Čtvrtek, 18. dubna 2024

Blíží se jubilejní vodohospodářská výstava

Blíží se jubilejní vodohospodářská výstava
Od 25. do 27. května se bude konat na Výstavišti v Praze jubilejní 10. mezinárodní vodohospodářská výstava Vodovody a kanalizace 2004. Záštitu nad jubilejním ročníkem převzaly Ministerstvo životního prostředí, Ministerstvo zemědělství, Hospodářská komora ČR a hlavní město Praha. Mediálním partnerem výstavy je Moderní obec.

V Průmyslovém paláci a na volné ploše se představí odborné a laické veřejnosti více než 200 firem podnikajících v oboru vodovodů a kanalizací. Nejvíce vystavovatelů z hlediska zastoupení oborů je přihlášeno v oblasti čištění odpadních vod, výroby vodovodního a kanalizačního potrubí, tvarovek a armatur, měřicích, regulačních a řídicích systémů.

Během výstavy budou již tradičně probíhat odborné semináře a soutěže. V úterý 25. května se bude konat seminář Financování rozvoje infrastruktury vodovodů a kanalizací z prostředků EU. Je určen především starostům měst a obcí, které vlastní nebo usilují o výstavbu vodohospodářské infrastruktury.

Další den - 26. května - se uskuteční seminář Nová legislativa v oboru vodního hospodářství, který může zaujmout zejména vlastníky, správce a provozovatele vodohospodářské infrastruktury.

Ve stejný den bude také odborný seminář Bytnění a pěnění aktivovaného kalu, který se bude zabývat příčinami problémů a uvede příklady úspěšného řešení v čistírenské praxi.

V průběhu konání výstavy Vodovody a kanalizace 2004 se už tradičně uskuteční několik soutěží.

V rámci Vodárenské soutěže zručnosti budou přihlášená družstva soutěžit v odborných pracích a zásazích. Další soutěže se týkají výběru nejlepšího exponátu a nejlepší expozice výstavy. Tématem veřejné fotosoutěže Voda 2004 je \"Voda ve všech podobách\", která probíhá v kategoriích dokumentární fotografie a volná fotografická tvorba.

Vybrané fotografie budou vystaveny v areálu Průmyslového paláce

Další informace o výstavě najdete na www.vystava-vodka.cz a www.sovak.cz.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů