Pátek, 19. dubna 2024

1. KONFERENCE HYDROANALYTIKA 2005

Analytika vody bezesporu podléhá v posledních letech značnému rozvoji, protože počet ukazatelů jakosti vody se stále zvětšuje, jejich stanovení je stále více vázáno na složitou instrumentální techniku a nelze pominout ani požadavky na správnou laboratorní praxi a akreditaci.
1. KONFERENCE HYDROANALYTIKA 2005

V oblasti hydrochemie a analytiky vody mají již dlouhou tradici odborné konference pořádané na Slovensku pod názvem Hydrochémia - Nové analytické metódy v chémii vody, které se v současné době konají každé dva roky. V České republice tato pravidelná akce neměla a nemá obdobu, nebereme-li v úvahu občasné semináře pořádané např. ČVTVHS, SOVAK, CSlab aj. zabývající se dílčími tématy.

Analytika vody bezesporu podléhá v posledních letech značnému rozvoji, protože počet ukazatelů jakosti vody se stále zvětšuje, jejich stanovení je stále více vázáno na složitou instrumentální techniku a nelze pominout ani požadavky na správnou laboratorní praxi a akreditaci. Podle našeho názoru je na místě širší informovanost a užší spolupráce mezi jednotlivými pracovníky hydroanalytických laboratoří, výzkumnými pracovišti, školami a správními orgány.

I když se slovenské konference „Hydrochémia“ ve značné míře účastní i pracovníci z České republiky, přece jenom hrají určitou roli čas a náklady na dopravu. Proto se společnost CSlab ve spolupráci s Ústavem technologie vody a prostředí VŠCHT Praha a se skupinou pro analytiku a měření při AČE dohodla na pravidelném uspořádání konference zabývající se analytikou všech druhů vod pod názvem „HYDROANALYTIKA“. Tato konference by se konala každé dva roky tak, aby nekolidovala se slovenskou Hydrochémií a poprvé by se uskutečnila v Hradci Králové 20. – 21. září 2005. První cirkulář bude expedován do konce roku 2004.

Vyzýváme potenciální zájemce o tuto akci, aby uvažovali o odborném příspěvku z oblasti analytiky pitných, povrchových a odpadních vod, včetně otázek terminologických a obecně hydrochemických. Vítané by byly i příspěvky s kritickými připomínkami ke stávajícím normám, nařízením a vyhláškám. Očekáváme prezentace jak ústní, tak i posterové. Předpokládáme, že za těchto podmínek by okruh zájemců mohl být poměrně široký a umožnil by mezi nimi kvalitní komunikaci.

Pokud požadujete již nyní podrobnější informace, obraťte se prosím na CSlab spol. s r.o.,

Ing. Alena Nižnanská, Bavorská 856, 155 00 Praha 5,

e-mail: cslab@cslab.cz, tel: 224 453 124

Prof. Ing. Pavel Pitter, DrSc.

Doc. Ing. Vladimír Sýkora, CSc.

Ing. Hana Ptáková

Ing. Alena Nižnanská

Ing. Pavel Bernáth

Ing. Jan Vilímec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů