Pátek, 19. dubna 2024

O projekt Čistá Bečva mají zájem irské i německé firmy

O projekt Čistá Bečva mají zájem irské i německé firmy
VSETÍN - Veřejné otevírání obálek s nabídkami firem, které se chtějí podílet na budování projektu Čistá řeka Bečva, se včera konalo na vsetínské radnici. Nabídek se v rámci prvního výběrového řízení sešlo celkem jedenáct.

Výběrového řízení na projektu, jehož cílem je odkanalizování obcí v povodí Rožnovské Bečvy, a který zahrnuje investici ve výši přibližně dvanáct milionů eur, se přihlásily kromě firem z České republiky také společnosti z Německa či Irska.
\" Pro každého investora je velmi výhodné, když má z čeho vybírat. Čím více nabídek, tím vhodnější podmínky můžeme zvolit,\" pochvaloval si vysokou účast zájemců vsetínský místostarosta a předseda Sdružení obcí mikroregionu Vsetínsko Jaromír Kudlík. Po včerejším otevření obálek byla překontrolována administrativní úplnost zakázky. \" Vzhledem k tomu, že všech jedenáct nabídek touto kontrolou prošlo, je vidět, že firmy ucházející se o realizaci mají v této oblasti zkušenosti,\" soudí místostarosta. Všechny nabídky bude následně hodnotit komise složená ze zástupců Ministerstva životního prostředí a Státního fondu životního prostředí.
Dvanáctimilionová investice představuje asi jen pětinu celkových nákladů na projekt
ISPA - Čistá řeka Bečva, zahrnujícím výstavbu kanalizace a čistíren odpadních vod na území patnácti obcí v povodí řeky Bečvy. \" Výběrová řízení na zbývající části tohoto projektu se uskuteční v průběhu měsíce srpna a září tak, abychom přibližně v říjnu mohli podepsat smlouvu s vybranými zhotoviteli,\" přiblížil Kudlík. Realizace této části projektu bude zahájena v příštím roce.

KAREL ČÁSLAVA
Zdroj:Valašský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů