Čtvrtek, 28. března 2024

ZÁBRANY PROTI POVODNI V PRAZE-MODŘANECH BUDOU STÁT 155 MILIONŮ

ZÁBRANY PROTI POVODNI V PRAZE-MODŘANECH BUDOU STÁT 155 MILIONŮ
Násep tramvajové trati v Praze-Modřanech čeká celková přestavba. Dělníci ho upraví tak, aby sloužil jako zábrana proti tak velké povodni, která postihla hlavní město před dvěma lety. Pražští radní vybrali stavební firmu, která práce za zhruba 155 milionů korun provede, řekl primátorův náměstek Jan Bürgermeister (ODS).

"Je to kompletní ochrana Modřan tak, jak byly při povodni zaplaveny," uvedl náměstek. Připomněl, že již dříve rada vybrala firmu, která kvůli hrozbě záplav upraví místní potoky.

Pražský magistrát se rozhodl urychlit stavbu protipovodňových opatření po předloňské katastrofě. Dosud rozhodl o výstavbě 17 částí zábran za zhruba 1,8 miliardy korun. Podstatná část města by měla být proti velké vodě ochráněna příští rok.

Město ještě musí zvolit stavební společnosti, které postaví zábrany v Radotíně, Velké Chuchli, Troji a v části Zbraslavi. V těchto městských částech by měly být dokončeny v roce 2006.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů