Sobota, 20. dubna 2024

7. zasedání Česko-německé komise pro hraniční vody

7. zasedání Česko-německé komise pro hraniční vody
Dvoustranná spolupráce na hraničních vodách v oblasti vodního hospodářství se Spolkovou republikou Německo probíhá prostřednictvím Česko-německé komise pro hraniční vody ustavené na základě Smlouvy mezi Českou republikou a Spolkovou republikou Německo o spolupráci na hraničních vodách v oblasti vodního hospodářství.

Ve dnech 22. až 24. září 2004 se v Českém Krumlově uskutečnilo 7. zasedání Česko-německé komise pro hraniční vody.

Na 7. zasedání Česko-německé komise pro hraniční vody byly projednány a odsouhlaseny výsledky 6. zasedání Stálého výboru Bavorsko a 6. zasedání Stálého výboru Sasko. Tyto dva Stálé výbory byly pověřeny plněním konkrétních úkolů spolupráce na hraničních vodách v okruzích spolupráce, jimiž jsou plánování v oblasti vod a bilancování, udržování a úpravy hraničních vodních toků, ochrana a zlepšování jakosti hraničních vod, odběry vody a využívání vodní energie, hydrologie, ochrana před povodněmi a ochrana perlorodky říční a velevruba tupého v hraničních vodách a jejich povodích.

Dále byly projednány zejména zásady týkající se jednotlivých oblastí spolupráce, seznamy hraničních vod, naléhavé body spolupráce se Stálou česko-německou hraniční komisí a problematika, týkající se areálu celnice a služeb pro motoristy na hraničním přechodu Pavlův Studenec/Bärnau v bavorském úseku státních hranic.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů