Pátek, 29. března 2024

Moderní recyklační čisticí vozidlo už je v provozu

Moderní recyklační čisticí vozidlo už je v provozu
PLZEŇ - Možnost bezproblémové práce až do deseti stupňů pod nulou a úspora vody více než 10 kubíků za směnu, to jsou hlavní výhody nového moderního recyklačního čisticího vozu, který již pár týdnů provozuje Vodárna Plzeň, a. s.
"Do jeho nákupu investovala společnost téměř 10 miliónů korun. Využití tohoto zařízení je zcela zřejmé, uvedu-li, že plzeňská Vodárna provozuje 620 km kanalizační sítě v Plzni a okolí. Ročně pracovníci provozu Kanalizace vytěží ze stokové sítě až 750 tun materiálu," řekla Právu Naďa Popová, tisková mluvčí společnosti s tím, že vozidlo bude využíváno převážně k čištění páteřních sběračů větších profilů a k čištění hlavních kanalizačních řadů.
Pořízením nového čisticího vozu Vodárna zkvalitnila svůj vozový park, který používá na čištění kanalizace a který dosud zahrnoval pouze dva kombinované kanalizační vozy bez recyklace a jeden tlakový kanalizační vůz.
Princip nového zařízení spočívá v tom, že cisterna o objemu 10,2 m3, která je umístěna na podvozku značky Mercedes, obsahuje také posuvný píst. Ten umožňuje rozdělit cisternu na čistou a kalovou část.
Vozidlo tak lze plně využít pouze jako sací nebo jako proplachovací. Navíc je zařízení vybaveno pětistupňovou recyklací, která znečištěnou vodu nasátou z kanalizace dokáže mechanicky vyčistit a zpětně použít na proplachování. To zaručuje větší kvalitu a produktivitu práce bez zbytečných prostojů při doplňování čisté vody a odvozu vytěžených sedimentů na skládku.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů