Čtvrtek, 18. dubna 2024

Hlasování o Veolii v původním termínu

Hlasování o Veolii v původním termínu

Hradec Králové - O schválení vstupu francouzské společnosti Veolia Water do Vodovodů a kanalizací (VAK) Hradec Králové se bude hlasovat v původním termínu na valné hromadě vodáren 22. června. Rozhodly o tom představenstvo a dozorčí rada VAK, které tak změnily původní rozhodnutí o posunu hlasování z června na podzim.

Původní odsunutí hlasování VAK zdůvodnil zejména nutností zapracovat do smluv s Veolií připomínky ministerstva životního prostředí a akcionářů. Menším obcím chtěl VAK dát také delší čas na prostudování smluv.

"Připomínky ministerstva, které nebyly zásadního rázu, jsme do smluv dokázali zapracovat. Obce budou mít na posouzení smluv šest týdnů. Není důvod rozhodnutí oddalovat," uvedl generální ředitel a předseda představenstva VAK Zdeněk Kouba.

Vstup Veolie do VAK schválil v březnu jako první Hradec Králové, který je s podílem na hlasovacích právech ve výši 46 procent největším akcionářem VAK. Ke schválení vstupu je na valné hromadě potřeba 75 procent hlasů. Proti prodeji zatím byly Třebechovice pod Orebem. "Vše projednáme na mimořádném zasedání zastupitelstva. Stále sháníme informace, abychom se mohli správně rozhodnout," řekl třebechovický starosta Jiří Němec.

Veolie vyhrála tendr na strategického partnera VAK loni na podzim. Pokud akcionáři vodovodů, které z 90 procent tvoří obce, na valné hromadě vstup schválí, bude Veolie soustavu VAK provozovat 30 let. Představuje to objem obchodů s vodou za více než deset miliard korun.

Zdroj:Hradecký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů